torstai 14. tammikuuta 2021

Pasi Pitkänen: Kadonneiden eläinten saari

 

Alkuteos: Kadonneiden eläinten saari (2017)

Ilmestymisaika: 2017 (ko.painos)

Sivumäärä: 65

Kustantaja: WSOY

ISBN: 9789510415696

Muoto: Sid.

Peukku: ^^b

*-Tuolla ulapalla! Siellä ne menevät! Matias huusi. Leijona irrotti veneen laiturista ja Matias kiskaisi moottorin käyntiin.

-Äkkiä perään!

Matias ja leijonaisä lähtevät yhdessä pelastusretkelle, joka vie heidät kauas meren yli, salaperäiselle viidakkosaarelle. Mutta ovatko Matiaksen pikkusisko Jenni ja leijonanpentu siellä? Kuka ryösti heidät sirkuksen lavalta ja minkä takia? Ja miksi saarella elää niin merkillisiä eläimiä?

Pasi Pitkäsen huima, upeasti kuvitettu seikkailutarina kaukaisesta viidakkosaaresta tuo mieleen kuuluisat edeltäjänsä Tarzanin, Mowglin ja Robinson Crusoen, mutta on kerronnaltaan täynnä nykyaikaista vauhtia ja visuaalista voimaa.*




Toiminnallinen ja värikäs kuvitus ovat aivan ihanat! Hahmot ovat kivan näköisiä ja kuvat tukevat hyvin tarinaa. Kaikkea ei tekstissä edes kerrota, osa kertomuksesta välittyy vain kuvien kautta. Tästä tarinasta ei seikkailua ja jännitystä puutu. Mukana viihtyy hyvin ja sitä haluaa kiiruhtaa eteenpäin että saa tietää miten oikein lopulta käykään. Plussat kirjan loppuun laitetusta “tieto” osasta, jossa näytetään muutaman sukupuuttoon kuolleen eläimen luuranko, tieteellinen nimi ja se, milloin eläin on kuollut sukupuuttoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti