lauantai 2. tammikuuta 2021

Reijo Mäki: Moukanpeli

 

Alkuteos: Moukanpeli (1986)

Ilmestymisaika: 2011 (ko.painos)

Sivumäärä: 156

Kustantaja: Otava

ISBN: 9789511250692

Muoto: e-kirja (BookBeat)

Sarjamerkintä: Vares #1

Peukku: q^^

*Rento turkulaisdekkari Jussi Vares tekee luottamuksellisia tutkimuksia kenen laskuun tahansa ja pelaa suurilla panoksilla. Kapakka korvaa usein ikuisen oik. yo. Vareksen työhuoneen. Sitäpaitsi kaikki säännöt ovat hänen mielestään niitä varten, joilla ei ole mielikuvitusta. Moukanpeli tuo Vareksen polulle sahattuja aseita ja suuria seteleitä, tulilankaa ja peukaloruuveja. Elämän, kuoleman ja rahan shakissa Vares metsästää halki Euroopan huijareita ja perinnön kyttääjiä, jotka eivät koskaan myönnä häviävänsä.*





Ensimmäinen Vares etenee melkoisen nopeasti. Paljoa ei päähenkilöön tutustumiseen uhrata aikaa, vaan salapoliisi syöksyy melko päätäpahkaa ensimmäisen lukijoille esiteltävän tapauksensa pariin. Mikäs siinä. Herraan ja tämän ajatusmaailmaan ehtii tutustua tarinan edetessä.

Dekkarimme pääsee reissaamaan halki Euroopan tässä muutamia mukavia yllätyksiä sisällään pitävässä kirjassa, joka toimii edelleen hyvin vaikka sen julkaisusta on kulunut aikaa jo useampi vuosikymmen. Joskin itsestä tuntui hassulta lukea vanhoista markoista vaikka markka-ajat itse vielä muistankin. Niin ja esitelläänhän tässä hienosti myös Ibizaa.

Toimiva ja nopea. Mukavan “kevyt” dekkari vaihteeksi. Tästä on oikein hyvä aloittaa Vareksien läpikahlaaminen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti