maanantai 15. maaliskuuta 2021

Åsa Larsson, Ingela Korsell & Henrik Jonsson: Pax I - Loitsusauva

 

Alkuteos: Nidstången (2014)

Kääntäjä: Sirpa Alkunen

Kuvittaja: Henrik Jonsson

Teksti: Åsa Larsson & Ingela Korsell

Ilmestymisaika: 2021 (ko.painos)

Sivumäärä: 58

Kustantaja: Otava

ISBN: 9789511379973

Muoto: e-kirja (BookBeat)

Sarjamerkintä: PAX #1

Peukku: ^^b

*Uusi kirjasarja vie lukijan kauhun ja vaarojen maailmaan.

Hiljaisen ruotsalaiskaupungin keskellä sijaitsee maaginen maanalainen kirjasto, josta harva tietää. Kirjastoa pahuuden voimilta suojelevan iäkkään sisarusparin aika on lopussa, ja jonkun on jatkettava heidän työtään. Veljekset Alrik ja Viggo saapuvat Mariefredin pikkukaupunkiin orpolapsina, mutta pian heidät tempaistaan ikiaikaisten mahtien rohkeutta ja älyä vaativaan kamppailuun.

Sarjakuvamainen kuvitus antaa Paxin tunnelmalle oman jännittävän lisänsä.*




Olen jo pari vuotta odottanut, koska Paxia aletaan suomentamaan. En luota ruotsin taitooni sen vertaa, että olisin uskaltanut alkaa sitä kokeilemaan.

Loitsusauva aloittaa todella tehokkaasti tämän jännittävän seikkailusarjan, josta ei puutu yllätyksiä eikä vaarallisia tilanteita. Se esittelee varsin kiintoisan henkilögallerian ja ihanan idyllisen tapahtumapaikan.

Alrik ja Viggo ovat melkoinen parivaljakko, joka tuntuu joutuvan pulasta pulaan. He ovat kuitenkin pohjimmiltaan kunnon poikia, jotka pyrkivät vain pitämään puoliaan epäoikeudenmukaista maailmaa vastaan. Ei ole helppoa joutua sijaiskodista sijaiskotiin ja kohdata heti kaikkien ennakkoasenteet, negatiiviset sellaiset. Onneksi he kohtaavat viimein mukaviakin ihmisiä.

Veljesrakkautta. Ystävyyttä. Supernaturaaleja olentoja ja taikuutta. Sekä ihan perinteistä nyrkkitappelua. Vetävä tarinankerronta ja mitä kiehtovin sarjakuvamainen kuvitus. Upeaa jälkeä! Suosittelen erittäin lämpimästi tätä jännäri-sarjaa. Ikävä kyllä se ei sovi kaikkein pienimmille tai herkille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti