maanantai 1. maaliskuuta 2021

Valérie Mangin: Saalistajien klubi. 1, Bogeyman


Alkuteos: Le club des prédateurs. 1, Le Bogeyman (2016)

Kääntäjä: Anssi Rauhala

Kuvittaja: Steven Dupré

Teksti: Valérie Mangin

Ilmestymisaika: 2016 (ko.painos)

Sivumäärä: 57

Kustantaja: Zoom Teufel

ISBN: 9789525754469

Muoto: Sid.

Sarjamerkintä: Saalistajien klubi #1

Peukku: q^^


*Lontoo, 1865


Jack, nuori varas, näkee muiden köyhälistön lasten lailla jatkuvasti nälkää, kun rikkaat mässäilevät. Puuvillatehtaalla raatavat lapset kammoavat tuntematonta murhaaja Bogeymania, ja toivovat saavansa apua Elizabethilta, rikkaan kodin tyttäreltä. He vaarantavat henkensä kielletyn ystävyyden takia, ja Bogeymanin hirvittävä salaisuus paljastuu…*




Sarjakuva alkaa hitaasti, mutta sitten alkaa tapahtua. Suurin osa on köyhälistön lasten elämän kuvausta, sen julmaa arkea jota rikkaat välillä “helpottavat”. Lisäksi seurataan paljon Elizabethin elämää, sillä eipä sekään ole pelkkää ruusuilla tanssimista vaikka hän rikkaaseen väestönosaan kuuluukin. Mutta kun nämä kaksi elämää törmäävät toisiinsa, paljastuu salaisuuksia jotka eivät ihan heti selviä lukijalle vaikka tämä varmasti niitä arvaileekin. Ja voi alkaa kauhistella.


Kuvitus on nättiä ja ruuduilla leikitään sopivasti. Miellyttävää katseltavaa, vaikka toisinaan kuvat saattavat olla julmahkoja.


Tämä sarjakuva kärsi omalla kohdallani eniten siitä, että luin sen suomeksi. Käännös on minun mielestäni aavistuksen kankea. Tosin, puhuttiinhan sarjakuvassa elettävään aikaan muodollisemmin kuin nykyisin.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti