torstai 4. maaliskuuta 2021

Valérie Mangin: Saalistajien klubi. 2, Juhla

 

Alkuteos: Le club des prédateurs. 2, Party (2017)

Kääntäjä: Anssi Rauhala

Kuvittaja: Steven Dupré

Teksti: Velérie Mangin

Ilmestymisaika: 2017 (ko.painos)

Sivumäärä: 48

Kustantaja: Zoom Teufel

ISBN: 9789525754483

Muoto: Sid.

Sarjamerkintä: Saalistajien klubi #2

Peukku: ^^b

*Lontoo, 1865

Saatuaan selville kammottavan totuuden Bogeymanistä ja Saalistajien klubista taistelevat varas Jack ja hienostoneiti Elizabeth voimattomuuttaan ja pelkoaan vastaan. Pystyvätkö he pelastamaan Pollyn ja toiset köyhät lapset teurastajan veitseltä? Suunnitelman muotoutuessa Jackillekin lankeaa osa syyllisyyden taakkaa Lontoon julmasta epäoikeudenmukaisuudesta. Karmiva loppuratkaisu yllättää ja järkyttää…*




Koska edellinen osa oli pohjustelua, ampaisee toinen osa heti toiminnan ytimeen. Nyt punotaan juonia sen suhteen, kuinka Saalistajien klubi saataisiin hoideltua pois päiviltä ja katulapset pelastettua. Elizabethilla onkin melkoinen suunnitelma, jota Jack tosin ei heti ole hyväksymässä… Lopulta kaksikko päätyy kuitenkin varsin epätoivoiseen yritykseen ja ratkaisuun ongelman selvittämiseksi. Loppu on melkoisen yllättävä.

Juoni toimii. Kuvitus on hyvä joskin paikoitellen raaka. Ei herkimmille. Kokonaisuutena tämä kaksiosainen trilleri on jännittävä ja tutustumisen arvoinen kokonaisuus jos vain kestää aiheen raakuuden.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti