tiistai 30. maaliskuuta 2021

Peter David: Musta torni. 2: Pitkä kotimatka

 

Alkuteos: Stephen King’s Dark Tower: The Long Road Home (2008)

Kääntäjä: Kari Salminen

Kuvittaja: Jae Lee & Richard Isanove

Teksti: Peter David & Robin Furth

Ilmestymisaika: 2008 (ko.painos)

Sivumäärä: 160

Kustantaja: Egmont

ISBN: 9789524698863

Muoto: Sid.

Sarjamerkintä: Musta torni #2

Peukku: q^^

*Revolverimies syntyy julmaan maailmaa, joka on täynnä salaisuuksia ja väkivaltaa

Susan Delgado on kuollut. Clay Reynolds ja Suurten Ruumisarkkumetsästäjien rippeet jahtaavat sankareita. Ka-tet hajoaa, kun pahuus lähestyy. Kotimatkasta tulee pitkä.

Roland on ansassa Maerlynin Greipin aavemaailmassa, ja sen pimeät voimat nakertavat hänen sieluaan. Vain ka-tetin urheus voi auttaa hänet pois Hambrysta, takaisin kotiin. Mutta samaan aikaan jokin ikiaikainen, vieras voima virkoaa Doganissa, ja kun itse Purppurakuningas uhkaa Rolandia, saattaa hyvinkin olla, että revolverimiehen pitkä kotimatka johtaa vain kuolemaan.

Pitkä kotimatka yhdistää aiemmasta Musta torni -sarjakuvasta tutun tekijöiden ka-tetin. Kirjoittajat Peter David ja Robin Furth jatkavat jännittävän lyyristä kertomustaan, kun taas taiteilijat Jae Lee sekä Richard Isanove herättävät Stephen Kingin luoman Keski-Maailman eloon rikkaalla kuvituksellaan. Tätä tarinaa Rolandin alkuvaiheista ei ole aiemmin kerrottu missään muodossa.*



Tämän albumin sisältöä on turha etsiä Musta torni -kirjoista. Nämä sivut pitävät sisällään tarinan nuorten revolverimiesten paluumatkasta kotiin. Ne ovat sekavahko kuvaus pakomatkasta ja houreunesta. Samalla kun Roland on “unimaailmassa”, jonne Maerlynin Greippi on hänet vanginnut, kamppailevat Alain ja Bert todellisessa maailmassa pitääkseen koko kolmikon hengissä ja saadakseen heidät kotiin. Maailmalla vain on monia keinoja yrittää ottaa nuoret hengiltä.

Kertomus hyppii toden ja unen välillä. Siitä, kummassa maailmassa ollaan, pysyy onneksi helposti perillä. Vaikka idea tuntuu kiinnostavalta, ei se oikein jaksa innostaa. Toivottavasti sarjan seuraava osa on mielenkiintoisempi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti