sunnuntai 28. maaliskuuta 2021

Reijo Mäki: Vares ja kaidan tien kulkijat

 

Alkuteos: Vares ja kaidan tien kulkijat (1992)

Lukija: Ville Tiihonen

Ilmestymisaika: 2019 (ko.painos)

Kesto: 10h 11min

Kustantaja: Otava

ISBN: 9789511349426

Muoto: e-äänikirja (BookBeat)

Sarjamerkintä: Vares #7

Peukku: q^^

*Kirkkoherra Hukkanen löytää nuoren naisen ruumiin vanhan hautausmaan laidalta, ja Vares päätyy syrjäiseen Kahdenvirranmaan kylään selvittämään murhaa. Syvästi uskovaisen kylän vanhat noitavainot tuntuvat astuneen 1600-luvulta nykypäivään. Yksityisetsivä saa huomata, että omalaatuisessa yhteisössä tapahtuu paljon muutakin outoa. Se ei kuitenkaan yllätä, että Vares on jälleen naisten huomion kohteena. Ja hengenvaarassa.*



Varekselle tyypillinen meno jatkuu. Työn ohella hän ehtii nauttimaan kesän antimista. Niin niistä kosteammista kuin lihallisemmistakin. Pienessä paikkakunnassa hän joutuu myös ihmisten silmätikuksi ja monenlaisten epäilysten kohteeksi. Varsinkin kun hän avaa suurta suutaan hieman väärissä paikoissa… Nyt Vares myös huijailee ihmisiä avoimemmin kuin aikaisemmissa kirjoissa.

Tämän tapauksen juuret vievät kauemmaksi menneisyyteen kuin mitä Vares on osannut kuvitella tai aavistaa. Eikä etsivämme aivan onnistu yhdistämään lankoja riittävän nopeasti. Lisäksi pienet naishuolet astuvat hänen tielleen… Uudet tuttavuudet eivät aina ole hyväksi. Vai ovatko?

Kokonaisuutena vauhdikas ja toimiva. Perinteistä Varesta. Tiihonen lukee tasaisesti ja sinällään kuunneltavasti. Hänellä on mukavan rouhea ääni.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti