keskiviikko 24. maaliskuuta 2021

Franquin: Sieninevan velho

 

Alkuteos: Il y a un sorcier a Champignac (1950-1951)

Kääntäjä: Vesa Nykänen

Ilmestymisaika: 1997 (ko.painos)

Sivumäärä: 59

Kustantaja: Semic

ISBN: 9518765308

Muoto: Nid.

Sarjamerkintä: Pikon ja Fantasion seikkailuja #24

Peukku: q^^

*Piko ja Fantasio pysähtyvät lomamatkallaan rauhalliseksi kuvittelemaansa Sieninevan maalaiskaupunkiin. Seutua kuitenkin koettelevat oudot ja pelottavat, omalla tavallaan myös huvittavat tapahtumat. Onko luonto tullut hulluksi, vai onko kaiken takana salaperäinen Sieninevan velho?

Tarina ilmestyi alun perin Spirou-lehdessä vuosina 1950-51 ja se oli yksi Franquinin ensimmäisiä Piko ja Fantasio -seikkailuja. Jutussa esiteltiin ensi kertaa Sieninevan maalaismiljöö värikkäine asukkaineen, erityisesti tietenkin Sieninevan kreivi, josta tuli yksi koko albumisarjan keskeisiä henkilöhahmoja.*




Ensimmäinen todella pitkä Piko ja Fantasio -seikkailu, jossa tapaamme monia sarjassa myöhemmin tuttuja hahmoja. Siksi siis varsin oivallinen kohde aloitella matkaa kaksikon seikkailujen parissa. Oma suunnitelmani onkin lueskella sarjaa vähän sieltä täältä, eikä ihan täysin suomalaisen ilmestymisjärjestyksen mukaan.

Melko verkkainen sarjakuva. Tapahtumat etenevät leppoisaan tahtiin ja monilla pienillä yksityiskohdilla makustellaan. Huomionarvoista on se, että aikaisemmissa mini-sarjiksissa Piko oli melkoisen vastaan pientäkin vilppiä nyrkkeilymatsissa, mutta tässä sarjakuvassa hän on sallimassa melkoisia vapauksia Sieninevan kreiville. Kummallista…

Mukava ja rauhallinen. Ehkäpä seikkailut jossain vaiheessa pääsevät vielä sille minun muistamalleni vauhdikkaammalle tasolle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti