perjantai 26. maaliskuuta 2021

Erin Hunter: Soturikissat: Ennustusten alku #1: Villiin luontoon

 

Alkuteos: Warriors: The Prophecies Begin: Into the Wild (2003)

Kääntäjä: Vesa-Matti Paija

Lukija: Usva Kärnä

Ilmestymisaika: 2019 (ko.painos)

Kesto: 7h 52min

Kustantaja: WSOY

ISBN: 9789510449196

Muoto: e-äänikirja (BookBeat)

Sarjamerkintä: Soturikissat, Ennustusten alku #1

Peukku: q^^

Lukuhaaste 2021: 27. Kirjan päähenkilö on eläin (20/50)

Sopisi lukuhaasteeseen 2021 ainakin: 7, 8, 12, 14, 16, 25, 29, 32, 33, 34, 37 ja 50 

*”Vain tuli voi pelastaa klaanimme.”

Sukupolvien ajan neljä villikissojen klaania - Myrskyklaani, Jokiklaani, Tuliklaani ja Varjoklaani - on jakanut metsän soturiesi-isiensä säätämien lakien mukaan. Muiden klaanien reviirejä uhkaava Varjoklaani kuitenkin voimistuu päivä päivältä, ja Myrskyklaanin kissat ovat vakavassa vaarassa. Uljaita sotureita kuolee, ja jotkut varsin salaperäisellä tavalla.

Keskelle näitä tapahtumia ilmestyy tavallinen kotikissa nimeltä Ruska - joka saattaa osoittautua Myrskyklaanin kaikkein urheimmaksi soturiksi.*




Ymmärrän, miksi Soturikissoista on tullut ilmiö. Kirja, juoni ja kissahahmot toimivat. Tapahtumia on paljon ja kaikki tapahtuu melko nopeasti. Tylsistymään ei ehdi. Kissat ovat persoonallisia ja heitä on moneen makuun - jokainen löytää varmasti suosikkinsa. Kirjat on kirjoitettu hyvin ja kerronta nappaa mukaansa. Jännitys säilyy hyvin yllä ja kissojen maailmasta ja historiasta kerrotaan sopivasti. Kiinnostus herää ja lukija haluaa oppia lisää, tietää lisää, päästä osaksi maailmaa. 

Pakko sanoa, että itse miltei hengästyin kuunnellessani. Kaikkea oli niin paljon. Ja itse huonon nimimuistin omaavana henkilönä olin välillä totaalisen pihalla kissojen nimistä ja siitä, kuka oikein on kukin. Samalla kisulla kun saattoi kirjan aikana olla kolmekin nimeä! Ruska, Tulitassu ja Tulisydän. Kaiken huipuksi osa nimistä muistutti kovasti toisiaan (Harmaatassu, Korppitassu, Tomutassu jne.) ja sitten kissoja vain oli niin paljon… Osa vain mainittiin, osa piipahti hetken ja osa jäi pidemmäksi aikaa. Tähän maailmaan saa kyllä itsensä uppoamaan ja pahasti jos vain haluaa.

Eläinten ystäville, vauhdista pitäville. Kaikkein herkimmille en suosittele, sillä kissat tappelevat melkoisesti ja karvat pöllyävät. Paikoitellen kirjassa on myös vakavampia aiheita, eikä aina kissojenkaan yhdeksän elämää riitä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti