perjantai 15. huhtikuuta 2022

Erik Axl Sund: Lasiruumiit

 

Alkuteos: Glaskroppar (2014)

Kääntäjä: Kari Koski

Lukija: Ville Tiihonen

Ilmestymisaika: 2019 (ko.painos)

Kesto: 10h 17min

Kustantaja: Otava

ISBN: 9789511360452

Muoto: e-äänikirja (BookBeat)

Sarjamerkintä: trilogian avaus?

Peukku: q^^

*Tästä pimeästä on vain yksi ulospääsy.

Ruotsia ravistelee nuorten itsemurha-aalto. Ainoa yhteinen nimittäjä kuolleiden välillä on bändi, Nälkä.

Kun rikospoliisi Jens Hurtig alkaa tutkia tapauksia, paljastuu kammottava alakulttuuri, maanalainen todellisuus, jossa taide ja kuolema ovat yhtä.*




Mikäli olen ymmärtänyt oikein, aloittaa Lasiruumiit uuden trilogian. Siitä, miten tiukasti teokset ovat sidoksissa toisiinsa, en ole varma. Se jää nähtäväksi.

Lasiruumiit kuljettaa lukijan melko synkkiin tunnelmiin. Näyttää nimittäin siltä, että joukko toisilleen täysin tuntemattomia nuoria tekee itsemurhia musiikin tahtiin. Kaikki he ovat kuunnelleet Nälkä-nimistä salaperäistä yhtyettä. Tutkimuksiin pääsee Jens Hurtig, joka sijaistaa aikaisemmasta trilogiasta tuttua Jeanettea.

Kerronnassa seurataan useita eri henkilöitä. Paitsi Hurtigia, niin myös paria muuta poliisia, kuin myös ihmisiä, jotka liittyvät joko tapaukseen tai toisiinsa. Sekä tietysti muutamaa nuorta. Varsinkin alkuun monet seurattavat henkilöhahmot saattavat hieman sotkea asioita. Sitä pohtii miten ja miksi kukin on mukana. Vähitellen alkaa kuitenkin paljastumaan seikkoja, jotka eittämättä oikeuttavat monien mukana olemisen. Kuunnellessa saa ainakin olla tarkkana, että pysyy perässä siinä, ketä kulloinkin seurataan.

Lukuisat tapahtumat pitävät lukijan/kuuntelijan varppeillaan. Lankojen yhdistäminen toisiinsa ei ole helppoa. Uskonkin, että lopussa tulee useampiakin yllätyksiä vastaan. Näin kävi ainakin itselleni. Jännityksellä odotan, mitä on seuraavaksi luvassa.

Tiihonen on hyvä ja varma ääninen lukija. Häntä kuuntelee mielellään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti