lauantai 2. huhtikuuta 2022

Richard Osman: Mies joka kuoli kahdesti

 

Alkuteos: The Man Who Died Twice (2021)

Kääntäjä: Antti Saarilahti

Lukija: Jukka Pitkänen

Ilmestymisaika: 2022 (ko.painos)

Kesto: 12h 26min

Kustantaja: Otava

ISBN: 9789511397731

Muoto: e-äänikirja (BookBeat)

Sarjamerkintä: Torstain murhakerho #2

Peukku: ^^b

*Viime vuosien suurimman rikoskirjailmiön käynnistäneen hyvänmielen dekkarisarjan odotettu toinen osa!

On taas torstai. Elizabeth on saanut kirjeen mieheltä, jonka kanssa hänellä on pitkä yhteinen historia. Tämä on tehnyt valtavan virheen ja tarvitsee nyt Elizabethin apua. Kuvioon liittyy niin varastettuja timantteja, väkivaltainen gangsteri kuin hyvin todellinen hengenvaara.

Ruumiita alkaa kasautua, ja Elizabeth, Joyce, Ibrahim ja Ron käyvät armottoman murhamiehen jäljille. Entä jos he sattuvat löytämään samalla ne timantit? No, sehän olisi mukava bonus.

Torstain murhakerholla on nyt vastassaan vihollinen, joka on valmis raivaamaan eläkeläiset amatöörietsivät tieltään silmänräpäyksessä.*



Aivan loistava jatko! Vauhdikkaat vanhukset iskevät jälleen. Heidän kemiansa toimii mainiosti ja kukin tuo oman hyvän värinsä tarinaan. Mikä parasta, heistä oppii uusia jännittäviä juttuja. Joyce viihdyttää päiväkirjamerkinnöillään ja Elizabethistä paljastuu melkoisia salaisuuksia. Donna ja Chris jatkavat hyvää sivuhenkilöiden osaa. Heidän keskinäinen työnjakonsa on nerokasta ja Donnan äiti on oivallinen lisä ihmissuhteisiin. Myös puolalainen “apumies” on aina vain tärkeämmässä roolissa.

Kuten aikaisemmassakin osassa tapahtumia on todella paljon. Epäiltyjä myös. Lukija/kuuntelija saa olla tarkkana ja saa siitä huolimatta todennäköisesti yllättyä positiivisesti useammankin kerran. Murhakerholaisten juonia on viihdyttävä seurata ja heidän tapansa ratkoa asioita ja ongelmia on ihastuttavaa! 

Lukijana Pitkänen on nappivalinta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti