torstai 28. huhtikuuta 2022

Erik Axl Sund: Nukkemestari

 

Alkuteos: Dockliv (2019)

Kääntäjä: Kari V. Koski

Lukija: Ville Tiihonen

Ilmestymisaika: 2020 (ko.painos)

Kesto: 12h 44min

Kustantaja: Otava

ISBN: 9789511359739

Muoto: e-äänikirja (BookBeat)

Sarjamerkintä: ? trilogian 2. osa, edellinen osa Lasiruumiit

Peukku: q^^

*Sensaatiomaisen Varistyttö-trilogian tekijät palaavat odotetulla, karmaisevalla trillerillä, joka sukeltaa netin pimeimpiin syövereihin.

Kevin Jonsson tapaa 16-vuotiaat Novan ja Mercyn tutkiessaan netin seksikauppaa. Nukkemestariksi kutsuttu saalistaja on käyttänyt vääriä henkilöllisyyksiä hankkiakseen itselleen kuvia ja videoita nuorista tytöistä. Sitten Nova ja Mercy karkaavat nuorisokodista, ja heidän jäljittämisensä johtaa Kevinin pimeyden ytimeen.

Kansainväliseen suursuosioon nousseen Erik Axl Sundin uusi trilleri on toinen, itsenäinen osa trilogiassa, jonka aloitti menestysjännäri Lasiruumiit.*



Nyt upotaan aika syviin vesiin. Nova ja Mercy ovat nimittäin vasta teinejä. Noin 17-vuotiaita ja joutuneet pyörimään lapsipornomaailmassa jo useampia vuosia. Heidän vähitellen paljastuvat tarinansa ovat järkyttäviä ja kauhistuttavia. Heidän ystävyytensä taas ilahduttava. Samoin kuin heidän kykynsä unelmoida kaikesta huolimatta.

Paitsi Novaa ja Mercyä, seurataan tarinassa myös Keviniä. Nuorta poliisia, jonka isä on juuri kuollut. Ja jonka elämässä on myös vaiettuja salaisuuksia. Hänen kohdallaan näiden tyttöjen tapaus osuu ja menee suorastaan ihon alle.

Lukijalle/kuuntelijalle tarjoillaan toki myös oikeuslääkärien ja parin muun poliisin pätkiä, jotka valottavat tapauksia. Kuin myös nuoria hoitavan psykologin ajatuksia. Lisäksi ääneen pääsee myös sellaisia miehiä, jotka toivoisi syvimpään helvettiin…

Raaka, julma. Paikoitellen herkkä ja koskettava. Ehdottomasti tunteisiin käyvä. En suosittele herkille, sen verran rajua teksti välillä on.

Lukijana Tiihosen ääni on edelleen erittäin rouhea ja häntä on mukava kuunnella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti