torstai 21. huhtikuuta 2022

Sami Makkonen: Hevosjumala

 

Alkuteos: Hevosjumala (2022)

Ilmestymisaika: 2022 (ko.painos)

Sivumäärä: 159

Kustantaja: Like

ISBN: 9789511427858

Muoto: Sid.

Peukku: q^^

*Hyytävää kauhua Suomen korpimailta

Nuori perhe toteuttaa unelmansa ja ostaa ränsistyneen kesähuvilan kaukaa kotoa. Kesä on kaunis ja kuuma, mutta ympäröivän metsän raskas menneisyys on läsnä. Keskellä kauneinta luontoa on jotain kammottavaa ja houreista.

Sami Makkonen säväytti aiemmin Kalevalan tulkinnallaan. Hevosjumalassa hän kuljettaa tarinaa spiraalimaisesti aikatasolta toiselle vanhojen painajaisten tihentyessä uusiin muotoihinsa. Syntyy yliluonnollisen kauhun, okkultismin ja kansan uskomusten ristisiitos – öinen polku kohti mustaa syöveriä.*







Sarjakuvan kuvitus on hienoa jälkeä. Se on tumma, hämärä, paikoitellen epäselvä. Silti siinä on jotain puhuttelevaa. Aivan kuin jokin olisi hiipimässä pimeästä kimppuun. Kuvituksen aiheuttama epätodellinen tunne ja jopa aavistuksen omainen pelko ovatkin tämän sarjakuvan parasta antia.

Tarina pohjaa vanhaan kansanuskoon. Se etenee jotenkin takaperoisesti lisäten vähitellen lukijan ymmärrystä ja tietoa. Se on yhdistelmä historiaa ja kauhua. Jotain jää silti puuttumaan, jotta itse olisin täysin uponnut tämän sarjakuvan maailmaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti