lauantai 23. huhtikuuta 2022

Louise Penny: Kiveen hakattu kuolema

 

Alkuteos: The Murder Stone (2009)

Kääntäjä: Outi Järvinen

Lukija: Kalle Chydenius

Ilmestymisaika: 2020 (ko.painos)

Kesto: 14h 49min

Kustantaja: Bazar

ISBN: 9789523760134

Muoto: e-äänikirja (BookBeat)

Sarjamerkintä: Three Pines #4

Peukku: ^^b

*Three Pines -dekkarisarjan neljännessä osassa Armand Gamache joutuu keskelle suljetun paikan mysteeriä!

Louise Pennyn suositun dekkarisarjan neljännessä osassa sukukokous päättyy kuolemaan.

Bellechassen kartano Kanadan maaseudulla on vain lyhyen automatkan päässä Three Pinesista. Keskikesä on kuumimmillaan, ja äveriäs Finneyn suku on kokoontunut kartanoon kunnioittamaan edesmennyttä perheenpäätä. Lämpöaallon koetellessa kärsivällisyyttä suvun vanhat salaisuudet ja katkerat riidat nousevat päivänvaloon, ja sukukokouksen jälkeisenä aamuna Finneyt joutuvat suremaan jo toista menehtynyttä perheenjäsentä.

Hääpäiväänsä kartanossa viettävä rikoskomisario Armand Gamache joutuu tahtomattaan keskelle murhatutkintaa. Syrjäinen Bellechasse on täynnä epäiltyjä, eikä kartanon henkilökuntakaan vaikuta täysin puhtoiselta. Kukaan ei saa poistua kartanosta ennen kuin julman rikoksen syyllinen on selvillä. Ja pian Gamache saa kokea, että peto on kaikkein vaarallisin nurkkaan ajettuna.*



Hyvä, ettei Penny tapata koko Three Pinesin väestöä. Tuttujen henkilöiden siirtäminen uuteen ympäristöön toimi tässä kirjassa mainiosti. Heistä oppii pala palalta lisää ja ympäristön vaihdos raikastaa joitain ajatuksia.

Muutos paikassa ei vähennä kirjan tunnelmaa. Se on edelleen verkkainen ja tarkkaileva. Kuvailusta nautitaan ja pienille asioille annetaan arvoa. Yksityiskohtiin saa ja pitää kiinnittää huomiota jos haluaa pärjätä Gamachelle tapauksen ratkaisun suhteen. Epäilyttäviä seikkoja nimittäin paljastuu paljon ja ne kohdistuvat useampaankin eri henkilöön. Selvää syyllistä ei näytä olevan.

Ihanan nautittavaa kerrontaa, ihania hahmoja ja kaunis luonto. Hyvän mielen dekkari. Chydenius on mainio lukija tälle sarjalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti