maanantai 4. huhtikuuta 2022

Reijo Mäki: Hard Luck Cafe

 

Alkuteos: Hard Luck Cafe (2006)

Ilmestymisaika: 2009 (ko.painos)

Sivumäärä: 258

Kustantaja: Otava

ISBN: 9789511250845

Muoto: e-kirja (BookBeat)

Sarjamerkintä: Vares #17

Peukku: q^^

*Salamurhaajan luoti tappaa Euroopan unionin kansleripresidentin Giovanni V.I. Tornatoren Sergelin torilla ja maanosan historia muuttuu.

Läntistä maailmaa kuohuttaa Al-Mahdin masinoima sieppausdraama Välimeren lomakohteessa. Kaapattua nuorta perijätärtä ja hänen ystävätärtään jäljittämään lähtee huippuammatilaisten ryhmä. Pian kolkossa tyrmässä on useita kahlehdittuja, ja vapauttajien operaatio käynnistyy.

Jussi Vares elelee vanhuudenpäiviään Turussa, joka on rapistunut pakolaisten kansoittamaksi turvattomaksi kaupungiksi. Hänellä on kurja työpaikka drive-in-bordellin yöportsarina, mutta sekin vaarantuu, kun vakavasti sairastunut ystävä pyytää häneltä palvelusta, josta ei voi kieltäytyä.*



Nyt meni kyllä metsään niin että heilahti. Tämä Vares on ihan omilla urillaan ja niin erilainen ja jopa eri “aikajanalla” kuin muut. Nyt nimittäin eletään lähes jonkinlaisessa vaihtoehtoismaailmassa, jossa asiat eivät ole menneet ollenkaan hyvin. On kamala inflaatio. Ydinase uhkaa. Omia “minivaltioita”. Ja vaikka mitä terraristeja ja sun muita. Ja suurin osa kirjasta vaihdellaan Vareksen ja toisen miehen välillä. Vares elää rupua elämää ja järjestää kaverinsa lähtöjuhlia. Toinen mies taas on jonkinlainen “erikoissotilas”, joka tekee kummallisia pelastusoperaatioita. Tietysti näiden miesten tiet yhtyvät ja millaisin yllätyksin!

Jotenkin todella yliampuva juoni ja tapahtumat. Jopa Vareksen mittapuulla. Aavistuksen harmittelee, sillä lukuprojekti “Vares” etenee tätä tahtia todella, todella hitaasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti