tiistai 5. huhtikuuta 2022

Rick Remender: Deadly class. Volume 1, Reagan youth

 

Alkuteos: Deadly Class Volume 1: Reagan Youth (2014)

Kuvittaja: Wes Craig

Teksti: Rick Remender

Ilmestymisaika: 2014 (ko.painos)

Sivumäärä: 160

Kustantaja: Image Comics

ISBN: 9781632150035

Muoto: Nid.

Sarjamerkintä: Deadly Class #1

Peukku: q^^

Huom: julkaistu alun perin Deadly Class -sarjakuvalehden numeroissa #1-6

*Change the world with a bullet.

It’s 1987 and homeless teenager Marcus Lopez Arguello has no reason to keep living. Until one fateful evening he is approached by a mysterious girl who invites him to join Kings Domination Atelier of the Deadly Arts, a brutal, clandestine high school, where the world’s top crime families send the next generation of assassins to be trained. Murder is an art, killing is a craft and the dagger in your back is no metaphor.

Enroll with the critically acclaimed team of writer Rick Remender (Black Science), Wes Craig (Batman), and colorist Lee Loughridge (Fear Agent), to experience the 1980’s underground through the eyes of the most damaged and dangerous teenagers on earth.*



Okei. Maailmassa on hyvin paljon ihmisiä. Monet elävät rikollista elämää. Mutta onko silti nuoria riittävästi kokonaisen salamurhaajakoulun ylläpitämiseksi? Ehkä, ehkä ei. Ei anneta sen häiritä. Sen verran intensiiviseksi menee meno nimittäin tämän koulun käytävillä, joilla on havaittavissa tosielämän klikkejä ja ryhmäytymisiä. Sekä tietysti nuorten arjen tavallisia kuvioita. Tosin nyt aavistuksen verran kuolettavammassa mittakaavassa.

Kerronta etenee hyvin ja se leikittelee hieman erilaisilla tyyleillä. Välillä edetään suoraan ja rehdisti, välillä taas ollaan “kerronnallisemmassa” moodissa. Ja joskus aivan täysin ja totaalisen sekaisin… Ei näillä nuorilla ole helppoa. Etenkin kun Marcusin perässä tuntuu olevan melkoinen sekopää. Jopa tämän sarjakuvan mittapuulla.

Tappavan hauskaa ja toisinaan outoakin nuorten elämää. Värikäs ja toiminnallinen kuvitus. Jokseenkin väkivaltainen sarjakuva, mikä ei varmastikaan tule kenellekään yllätyksenä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti