sunnuntai 5. maaliskuuta 2023

Julia Quinn: Bridgerton: Kätketty perintö


Alkuteos: It’s In His Kiss (2004)

Kääntäjä: Siiri Hornsby

Lukija: Anniina Piiparinen

Ilmestymisaika: 2021 (ko.painos)

Kustantaja: Tammi

Kesto: 11h

ISBN: 9789520430559

Muoto: e-äänikirja (Nextory)

Sarjamerkintä: Bridgerton #7

Peukku: ^^b



*Rakkautta ja arvoituksia


Astu Bridgertonien taianomaiseen maailmaan ja tapaa kahdeksan sisarusta 1800-luvun alun Englannissa. Romattisen pukudraaman huippusarja on suurmenestys myös Netflixissä! Sarjan seitsemännen osan tähti on reipas ja ihastuttava Hyacinth.


Gareth St.Clair on mitä hurmaavin nuori mies - paitsi isänsä mielestä. Miksi hirviömäinen isä hyljeksii poikaansa? Vastaus voisi löytyä edesmenneen isoäidin päiväkirjasta - mutta Gareth ei osaa lukea italiaksi kirjoitettua tekstiä. Onneksi lähistöllä on Bridgertonin sisaruksista nuorin, parantumattoman utelias ja lannistumaton Hyacinth, jonka tahdonvoima pelottaa useimmat kosijat etäälle. Maailmanmenestykseen noussut Bridgerton-sarja ihastuttaa kevyellä otteella ja kiihkeällä romantiikalla myös seitsemännessä osassaan.


Yhdysvaltalainen Julia Quinn (s. 1970) opiskeli taidehistoriaa Harvardissa ja päätti sen jälkeen ryhtyä lääkäriksi. Hän ehti kuitenkin saada kustannussopimuksen ennen opintojensa alkua. Quinnin romanttiset historialliset romaanit, joista tunnetuin on Bridgerton-sarja, ovat maailmanmenestyksiä. Bridgerton-kirjoihin perustuva tv-sarja on Netflixin historian katsotuimpia.*



Sisarussarjan nuorin Hyachinth on jäänyt muiden kirjojen aikana vähän etäiseksi. Tässä kirjassa nuoresta naisesta välittyy lämmin ja seikkailullinen kuva. Hän on älykäs ja jos ei nyt selvästi, niin ainakin melkoisesti "poikatyttö". Siinä mielessä siis, että hän rakastaa seikkailuja ja vaikuttaisi urheilullisemmalta kuin vanhemmat sisarensa. Oikein piristävä nuori nainen siis.

Tarjolla hienoa draamaa, perhekuvioita ja jännitystä. Nyt päästään hiippailemaan öisillä kaduilla ja ratkomaan arvoituksia. Hyacinth ja Gareth ovat mukava ja lämminhenkinen pari, jonka "toilailuja" seurailee mielellään. Lopussa on kuitenkin pieni kohta, josta en pidä. Se ei johdu pariskunnasta vaan heidän tyttärestään.

Piiparinen jatkaa upeita suorituksiaan lukijana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti