perjantai 24. maaliskuuta 2023

Julia Quinn: Bridgerton: Väärä sulhanen

Alkuteos: On the Way to the Wedding (2006)

Kääntäjä: Siiri Hornsby

Lukija: Anniina Piiparinen

Ilmestymisaika: 2022 (ko.painos)

Kustantaja: Tammi

Kesto: 12h 24min

ISBN: 9789520430566

Muoto: e-äänikirja (Nextory)

Sarjamerkintä: Bridgerton #8

Peukku: ^^b*Rakkauden harhateillä


Astu Bridgertonin taianomaiseen maailmaan ja tapaa kahdeksan sisarusta 1800-luvun alun Englannissa. Romanttisen pukudraaman huippusarja on suurmenestys myös Netflixissä! Sarjan viimeisessä osassa sympaattinen Gregory Bridgerton haluaa rakastua - mutta kehen?


Gregory Bridgerton on sisarussarjansa viimeinen naimaton jäsen, ja hän on valmis rakastumaan. Suorastaan päätä pahkaa. Kohtaaminen ihanan Hermionen kanssa saa Gregoryn lähes järjiltään, mutta lähestymiseen tarvitaan Hermionen ystävättären Lucyn apua. Lucy on turvallisesti kihloissa, mutta miten käy kun Gregory havahtuu pohtimaan, kuka todella olisikaan hänen unelmiensa nainen.


Yhdysvaltalainen Julia Quinn (s.1970) opiskeli taidehistoriaa Harvardissa ja päätti sen jälkeen ryhtyä lääkäriksi. Hän ehti kuitenkin saada kustannussopimuksen ennen opintojensa alkua. Quinnin romanttiset historialliset romaanit, joista tunnetuin on Bridgerton-sarja, ovat maailmanmenestyksiä. Bridgerton-kirjoihin perustuva tv-sarja on Netflixin historian katsotuimpia.*
Kuten sarjan aikaisempikin osa, olivat tämän osan sankari ja sankaritar aika tuntemattomia. Se ei kuitenkaan haitannut kokemusta, sillä kumpainenkin on helposti lähestyttävää sorttia. Gregory mukava "naapurinpoika" ja Lucy "se nätin tytön fiksu kaveri". Yhdessä heistä tulee aika suloisia.


Juhlien välissä on mukavasti tunnelmaa ja kevyttä juonittelua. Eikä aina ihan vain romanttisessa mielessä. Paikoitellen tilanteet menevät jopa jokseenkin rajuiksi. Ainakin minä yllätyin melkoisesti parissakin kohtaa. Näistä kohdista lisäpisteitä, kuten myös siitä, että Bridgertonien ihastuttava äiti on kuvioissa mukana!


Piiparinen lukee hyvin ja eläytyen. En todellakaan osaa kuvitella toista lukijaa tälle sarjalle.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti