sunnuntai 19. maaliskuuta 2023

Klaus Oesch: Codex B


Alkuteos: Codex B (2021)

Ilmestymisaika: 2021 (ko.painos)

Kustantaja: Klaus Oesch

Sivumäärä: 302

ISBN: 9789526978406

Muoto: Sid.

Peukku: q^^



*Codex B – keskiaikainen mysteeri


Pohjoisen yliopiston poika ja erämaiden kasvatti Matias opiskelee hakukoneasiantuntijana pohjoisen yliopistossa. Yllättäen hän saa Otto-professoriltaan keskiaikaisen Leonardo da Vincin käsikirjoituksen johtolangan. Leonardon salainen tutkimuspäiväkirja - Codex B - avaa jännittävät mahdollisuudet tietoyhteiskunnan kehityksen ymmärrykseen. Hän lähtee selvittämään mysteeriä Italiaan ja joutuu taikuuden, taiteen ja matemaattisten salaisuuksien syövereihin. Koituvatko keskiajan kaunottaret Matiaksen kohtaloksi hänen etsiessään ratkaisua kuuluisan innovaattorin muistiinpanojen esittämistä arvoituksista? Innovaattorien elämä on vaarallista ja siksi katolisen kirkon herruutta uhkaavat uudet teoriat on kätkettävä ja tulkittava varmalla tavalla. Samalla tuntemattomia uhkia ilmaantuu kuumentuville apajille tavoitteenaan kaapata Leonardon arvokas käsikirjoitus. Tarina eteneekin kahdessa tasossa yhdistämällä henkilöiden keskustelut ja ajattelu Leonardo da Vincin tuntemattoman päiväkirjan merkinnät interaktion kanavaksi.*



Takakansi kuulostaa paljon jännittävämmältä kuin mitä tämä kirja todellisuudessa on...


Matias on mies, jolla on miesten vietit. Hän muka metsästää unelmiensa naista, mutta reissatessaan salaisuuksien jäljillä, hän kellistää pari muutakin naista. Yleensä saadakseen haluamansa, kuten vaikkapa moottoripyörän. Ja tietysti kaikki naiset ja monet miehetkin pitävät Matiasta erityisen viehättävänä ja puoleensavetävänä. Muutenkin Matiaksen elo tuntuu sujuvan aika sutjakkaasti ja palaset loksahtelevan paikoilleen turhankin näppärästi.


Kiintoisa idea, hyvia ajatuksia. Henkilöhahmot melko yksipuolisia ja minusta tylsiä. Dialogi paikoitellen epäselvää ja sekavaa. Muutenkin kirjan jäsentelyssä olisi toivomisen varaa. Lisäksi kirja olisi kaivannut vielä jonkin verran oikolukua, sillä kirjoitusvirheitä löytyy useampia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti