sunnuntai 12. maaliskuuta 2023

Liane Moriarty: Hyvä aviomies

Alkuteos: The Husband’s Secret (2013)

Kääntäjä: Helene Bützow

Lukija: Meri Nenonen

Ilmestymisaika: 2017 (ko.painos)

Kustantaja: WSOY

Kesto: 11h 58min

ISBN: 9789510426616

Muoto: e-äänikirja (Nextory)

Peukku: ^^b

Lukuhaaste 2023: 11. Kirjailijan nimessä on yhtä monta kirjainta kuin sinun nimessäsi (11/50)

Sopisi lukuhaasteeseen 2023 ainakin: 2, 18, 20 ja 40


*Älykäs, tummalla huumorilla ja oletetulla murhamysteerillä säväyttävä lukuromaani kolmesta äidistä kertakaikkisen pirullisissa elämäntilanteissa.


Cecilia löytää kirjeen josta kuoriutuu hänen miehensä musertava salaisuus. Tess taas kuulee miehensä ja ystävänsä rakastuneen toisiinsa, pakahduttavasti, joten kolmas pyörä, Tess, lähtee. Rachel on menettänyt tyttärensä ja epäilee nyt tietävänsä kuka hänet murhasi. Mies on sama, jota kohtaan Tess alkaa tuntea kiihkeää vetoa. Naiset kohtaavat Sydneyssä. Nauru ja kyyneleet tilkitsevät tarinat toisiinsa. Lukija nauraa arjen pannukakuille ja jo kohta vakavoituu suurten moraalisten kysymysten edessä. Onko parempi pitää totuus kätkettynä Pandoran lippaassa, jottei se vahingoita rakkaitasi?


Australialainen Liane Moriarty (s. 1966) on kirjoittanut jo viisi kansainvälistä menestysteosta. Hän on myös Space Brigade -lastenkirjasarjan kirjoittaja. Ennen kirjailijanuraansa Liane Moriarty toimi mainos- ja markkinointibisneksissä sekä copywriterina. Moriarty asuu Sydneyssä perheineen johon kuuluu mies ja kaksi pientä lasta.*


Aluksi saattaa tuntua, ettei näillä kolmella naisella ole mitään yhteistä. Ei heillä varsinaisesti olekaan. Heidän elämänsä vain liittyvät toisiinsa mitä eriskummallisimmilla tavoilla. Lopussa tajuaa, että näissä liittymäkohdissa on jotain todella kieroa ja julmaa.

Minulla kesti hetken lämmetä naisille, mutta lopulta löysin ymmärrystä heistä jokaista kohtaan. Cecilian elämä mullistuu monella tapaa, sillä hänen perheensä ja ennen kaikkea miehensä ei olekaan aivan sitä, mitä hän on luullut. Tess taas alkaa löytämään itsensä ja uudenlaisen ilon elämässään. Rachel taas kohtaa synkän menneisyytensä ja alkaa vähitellen vapautumaan sen tummasta varjosta.

Hienoa kudelmaa kolmen naisen kohdalla ja elämissä. Näissä naisissa on persoonaa ja tunnetta. Heistä alkaa välittämään ja lopun lähetessä huomasin jopa tuntevani kauhua siitä, millaisiin ratkaisuihin he oikein päätyisivät. Pelottavan hyvää kerrontaa!

Nenonen lukee hyvin ja varmasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti