lauantai 18. maaliskuuta 2023

Olivier Gay: Lohikäärmeen valtakunta

Alkuteos: L’empire du milieu (2023)

Kääntäjä: Mirka Ulanto

Kuvittaja: Fabrice Tarrin

Teksti: Olivier Gay

Ilmestymisaika: 2023 (ko.painos)

Kustantaja: Story House Egmont

Sivumäärä: 47

ISBN: 9789523345898

Muoto: Nid.

Sarjamerkintä: Asterix

Peukku: q^^

Huom: mukaelman perustana Astérix et Obélix : l’empire du milieu -elokuva (2023)



*Eletään vuotta 50 eKr.


Hyvin, hyvin kaukana meille niin tutusta pienestä gallialaiskylästä Kiinan keisarinnaa pidetään vankina, sillä julma ruhtinas Deng Tsin Qin haluaa kaapata vallan.


Prinsessa Fu Yi, keisarinnan ainoa tytär, onnistuu pakenemaan maasta uskollisen henkivartijansa Tai Puun sekä kauppias Epidemaisin siskonpojan Popkornisin kanssa. Heidän on pakko hakea apuun voittamattomat gallialaiset…*



Aterix joka pohjautuu elokuvaan. Olen tästä vähän kahden vaiheilla. Toisaalta tästä löytyvät tutut asiat: taikajuoma, merirosvot, Caesar ja loppunuotio. Mutta sitten tässä on myös monia asioita, joita ei perinteisissä Asterixeissa ole. Esimerkiksi kylän päällikkö on aluksi kieltämässä avun, sitten Asterix ja Obelix kinastelevat kumman paljon ja lopuksi Asterix vielä pohtii taikajuoman käyttöä.


Seikkailu kuljettaa sankarit tällä kertaa Kiinaan pelastamaan koko valtakuntaa ilkeältä valloittajalta. Mukana koheltaa tuttuja sankareita ja pari uutta. Ceasar kinastelee Kleopatran kanssa ja ihastuksia sattuu myös muualla... Juoni on ihan toimiva ja jännittävä. Ei mitenkään yllättävä.


Kuvitus ja tyyli eivät ole perinteistä sarjakuvaa. Sivu tai aukeama on "ruutu" ja tekstit on laitettu enemmän kirjan tyyliin. Luettavaa on hieman enemmän kuin perinteisessä sarjakuvassa, mutta ei liikaa. Ei ehkä kaikkein pienimmille lukijoille myöskään siitä syystä, että ihastumiset/rakastumiset ja parisuhdeasiat ovat esillä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti