sunnuntai 18. kesäkuuta 2023

E. Lockhart: Me olimme valehtelijoita

Alkuteos: We Were Liars (2014)

Kääntäjä: Riina Vuokko

Lukija: Anna Paavilainen

Ilmestymisaika: 2021 (ko.painos)

Kustantaja: WSOY

Kesto: 6h 35min

ISBN: 9789510475492

Muoto: e-äänikirja (Nextory)

Peukku: q^^



*Riipaiseva jännitystarina neljästä ystävyksestä ja synkästä salaisuudesta.


New York Timesin bestseller vihdoin suomeksi!


Sinclairin kaunis, rikas ja menestynyt perhe vietti täydellisiä kesiä yksityissaarella Massachusettsin rannikolla. Sitten eräänä kesänä tapahtui onnettomuus.


Cadence oli onnettomuuden aikaan viisitoistavuotias, eikä kahta vuotta myöhemminkään muista tapahtumista kuin välähdyksiä. Menneisyys ei kuitenkaan jätä häntä rauhaan. Mitä todella on tapahtunut – ja kuka valehtelee kenelle?


Me olimme valehtelijoita on ollut Yhdysvalloissa myynti- ja arvostelumenestys ja voittanut Goodreads Choice Award for Young Adult Fiction -palkinnon.


E. Lockhart on yhdysvaltalainen kirjailija, joka on kirjoittanut lukuisia kirjoja niin lapsille, nuorille kuin aikuisillekin. Hän on opiskellut kirjallisuutta Columbian yliopistossa ja asuu New York Cityn alueella.*




Leppoisa jännäri. Näillä sanoilla kuvailisin itse tätä mysteeriä, joka leikittelee muistilla ja ihmisten halulla pitää kulisseja yllä.


Cadence ei muista tapahtumia. Vain välähdyksiä. Hän elää kesää ja muistelee menneitä kesiä, joiden aikana pieni porukka hioutui tiiviiksi ryhmäksi. Mitä tapahtui viidentenätoista kesänä? Miksi kaikki tuntuu niin kummalliselta? Millaista on kasvaa suuria odotuksia niskassaan ja suvun maine mielessä?


Nuori nainen pohtii kasvamista, oman itsensä löytämistä ja ystävyyttä perheen varjossa. Kerronta on rauhallista ja vaihtelee nykyisen ja muistojen välillä. Jännitys ja tunnelma pysyvät hyvin yllä. Moniakaan asioita ei aavista ennen kuin on liian myöhäistä.


Paavilainen tulkitsee tekstiä hyvin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti