sunnuntai 11. kesäkuuta 2023

Émile Bravo: Piko: nuoren sankarin päiväkirja

Alkuteos: Le journal d'un ingénu (2008)

Kääntäjä: Anssi Rauhala

Ilmestymisaika: 2010 (ko.painos)

Kustantaja: Egmont

Sivumäärä: 69

ISBN: 9789522333629

Muoto: Sid.

Sarjamerkintä: Pikon ja Fantasion uudet seikkailut #1

Peukku: q^^



*1939. Miten poikasesta, joka paiskii töitä hotellin ovimikkona, kasvaa meidän kaikkien tuntema peloton seikkailija? Minkä vuoksi hän pukeutuu aina pikkolon univormuun? Onko hän koskaan rakastunut? Onko hänellä poliittisia mielipiteitä? Miten hän ystävystyi Fantasion kanssa? Millainen tyyppi Fantasio on? Entä Spip? Nämä ja muut vastaukset paljastuvat tässä dramaattisessa ja traumaattisessa tarinassa...*






Tämä uusien seikkailujen ensimmäinen osa vaikuttaisi olevan oikeastaan kaiken "ensimmäinen". Ihan kuin alun tappelut yms. olisi unohdettu. Tässä Piko elää pikkolopoikana hotellissa, joka elää maailmassa, jota uhkaa maailman sota. Nuorukainen kokee kolhuja ja sattumuksia ja tutustuu vahingossa surkeaan toimittajaan Fantasioon. Samalla Piko myös onnistuu jopa ihastumaan tyttöön jonka nimeä ei edes tiedä.


Selvästi aikuisille suunnattu. Politiikkaa on paljon. Samoin draamaa. Kummaa kuinka koko sarja tunnutaan aloittavan alusta. Myös kuvitus on selvästi "aikuisempi", mutta myös jotenkin raskaampi. Huumoriakaan ei ole samalla lailla kuin muualla.


Olen hieman hämilläni. Miten Piko päätyi orpokotiin? Mitä hänen vanhemmilleen tapahtui? Eikö heihin ja muihin sukulaisiin viitata joissain muissakin sarjan osissa? Olenko todella näin huonomuistinen? Asiaa pitää vielä makustella.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti