tiistai 6. kesäkuuta 2023

Liina Putkonen: Palava poika

Alkuteos: Palava poika (2020)

Lukija: Anna Saksman

Ilmestymisaika: 2020 (ko.painos)

Kustantaja: Johnny Kniga

Kesto: 9h 43min

ISBN: 9789510449486

Muoto: e-äänikirja (Nextory)

Sarjamerkintä: Linda Fors #2

Peukku: q^^



*Menneisyyttään ei pääse pakoon, mutta hengestään voi päästä.


Palava poika sukeltaa syvälle vihan liekkeihin, joita ei sammuta kuin kostoista pahin, kuolema.


Turun saaristossa Älvaskärin idyllissä sijaitsee Yemanja, hyvinvointikeskus, joka tarjoaa maksua vastaan kaiken, mitä nainen voi haluta. Myös toisen ihmisen.


Juhannuksen alla nuorin Yemanjan osakkaista ajaa sylilapsi kyydissään mereen Nauvon lauttarannassa. Tapaus mullistaa rikospoliisi Linda Forsin lomasuunnitelmat. Hän huomaa, että Älvaskär on täynnä synkkiä salaisuuksia, joita alkaa nousta pintaan, kun paikan omistajat ajautuvat hengenvaaraan yksi toisensa jälkeen.


Linda Forsin tutkimukset siirtyvät jäätävästä tulikuumaan. Eikä vihan liekkejä sammuta vain syyllisen kuolema, vaan kaikkien niiden, joita murhaaja rakastaa.


Liina Putkonen on Helsingissä asuva toimittaja. Hänen Linda Forsista ja tämän perheestä kertovan romaanisarjan aloitti Rikos-Kniga-kilpailun voittanut Jäätynyt tyttö (2018). Palava poika on toinen Linda Fors -romaani.*


Rauhallisempaa ja verkkaisempaa poliisintyötä, jonka lomassa keskitytään todella paljon perhe-elämän erialueiden huoliin. Tästä löytyy ainakin avioliiton rakoilua, vanhan suolan janotusta, alkoholismia ja erilaisia ystävyyssuhdesotkuja. Lisäksi käsiteltävään tapaukseen liittyy enemmän tai vähemmän useampiakin eettisiä näkökulmia ja vaihtoehtoja.

Minun makuuni ihmissuhdesotkut vievät liian suuren osan kirjasta. En tykännyt. Asiaan tosin voi myös vaikuttaa se, että käsiteltävät asiat ovat kaukana siitä todellisuudesta, jossa itse elän ja niistä murheista, joita itse olen joutunut käsittelemään. Samaistumispohjaa ei siis ole.

Murhat taas... Juoni on kekseliäs ja oivaltava. Se menee ihon alle ja laittaa oikeasti ihailemaan ihmismielen taitoja ja saloja. Asiat paljastuvat vähitellen kaiken muun lomassa. Pääasiassa seuraillaan Lindaa ja tämän tutkimuksia. Välillä taas seurataan joukkoa toisia naisia, joiden elämät liittyvät yhteen ja jotka ehkä ovat vain sattuneet hieman väärälle tielle...

Rauhaisa. Verkkainen. Paikoitellen inhottava.

Lukijana Saksman ei ole suosikkejani. Hän lukee tasaisesti ja selvästi, mutta jokin hänessä ei vain iske.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti