lauantai 10. kesäkuuta 2023

Miila Westin: Loputon talvi

Alkuteos: Myyttiset 1: Loputon talvi (2023)

Ilmestymisaika: 2023 (ko.painos)

Kustantaja: Kustantamo S&S

Sivumäärä: 109

ISBN: 9789515258434

Muoto: Sid.

Sarjamerkintä: Myyttiset #1

Peukku: q^^



*”Minä olen niin kyllästynyt tähän talveen ja näihin pitkiin kalsareihin. Ja kaikkeen!”


On kesäkuu, mutta edelleen sataa lunta. Eevin perhe käy mummolassa ukin tavaroita läpi. Joenrannassa käydessään hän törmää erikoisen näköiseen ohran haltiaan. Pian hän kiskoutuu mukaan taianomaiseen seikkailuun täynnä tuonpuoleisia olentoja, maagisia esineitä ja väekkäitä loitsuja. Jos Tuonelassa tavallisen maailman säännöt eivät päde, niin ehkä ukinkin voisi vielä tavata?


Loputon talvi on salaperäinen sarjakuvaromaani, jonka jännittävä tarina ja kiehtovat hahmot pohjautuvat itämerensuomalaiseen myytistöön. Se aloittaa kolmiosaisen Myyttiset-sarjan.*


Sarjakuvan tarina ammentaa ihanasti pohjoismaisesta mytologiasta. Mikä parasta monia asioita on selitetty myös sarjakuvan jälkeisillä "info"-sivuilla. Näin termistöä ja vähän muutakin tulee lukijoille tutuksi.

Tarina on ihana. Ukki on vasta kuollut ja kummallinen talvi jatkuu vielä kesäkuussakin. Mummi antaa Eeville lahjaksi kaulakorun ja äkkiä Eevi törmää metsässä kummallisiin otuksiin, jotka kertovat, että heidän kaverinsa on kadonnut ja että juuri tämä kaveri saa kesän aikaiseksi. Pian Eevi huomaakin olevansa pelastusmatkalla ihan Tuonen majoille asti mitä kummallisimmassa seurassa. Tältä matkalta ei puutu jännitystä ja vaarallisia tilanteita. Mitenkä joukkion käy? Onnistuvatko he löytämään kesän tuojan ja tapaako Eevi vielä ukkinsa?

Valloittavia henkilöhahmoja, joissa on jotain jänniä piirteitä. Kaunis kuvitus ja hyvät värit. Sopivasti jännitystä ja toimintaa, sekä myös ajatuksia rohkeudesta, ystävyydestä ja menetyksestä.

1 kommentti: