torstai 8. kesäkuuta 2023

Maggie Edkins Willis: Smaller sister

Alkuteos: Smaller Sister (2022)

Ilmestymisaika: 2022 (ko.painos)

Kustantaja: Roaring Brook Press

Sivumäärä: 312

ISBN: 9781250767424

Muoto: Nid.

Peukku: q^^



*Lucy has always looked up to her big sister, Olivia.


But then Livy starts to change, and Lucy discovers that her sister is not just growing up – she’s struggling with an eating disorder.


Now with her family focused on helping Livy, Lucy has to figure out surviving middle school, making friends, and dealing with a mean classmate all on her own. Will Lucy ever get her big sister back?


With time, work, and a dose of self-love, Livy and Lucy begin to heal and find their way back to each other – because a sister is the one friend you can never leave behind.*




En suosittelisi tätä kovin pienille lapsille. Ehkä 11-vuotiaasta ylöspäin. Sarjakuvan aihe on nimittäin kohtalaisen rankka. Lucyn sisko Olivia nimittäin alkaa kärsimään anoreksiasta ja vähitellen varttuva Lucy joutuu myös kohtaamaan ympäristön tuomitsevia asenteita "pulleuteensa" kohdistuen. Onneksi sisaruksilla on kuitenkin toisensa!


Vakavaa aihetta on käsitelty hyvin Lucyn kertomana. Se on tarkkaa ja oivaltavaa. Ihmisten asenteiden ja odotusten ei toivoisi olevan aina noin teräviä ja ehdottomia. Mukaan soppaan tulee myös kaveri huolia ja sopeutumisvaikeuksia, sillä perhe joutuu muuttamaan ja tytöt vaihtamaan koulua pariinkin otteeseen. Lisäksi varttuvat nuoret naiset alkavat myös kohtaamaan seurustelu-asioita, jotka lisäävät paineita ulkonäön suhteen. Onneksi mukana on huumoriakin ja kivasti kehopositiivisuutta sitten lopulta.


Sarjakuvan kuvitus on minun makuuni hieman "kulmikas", mutta eloisa. Siinä on paljon värejä ja sen onnistuu hyvin kuvata Lucyn mielialoja ja tunteita.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti