keskiviikko 28. kesäkuuta 2023

Yann & Tarrin: Sieninevan sukuhauta

Alkuteos: Le tombeau des Champignac (2007)

Kääntäjä: Emilia Melasuo

Kuvittaja: Tarrin

Teksti: Yann

Ilmestymisaika: 2012 (ko.painos)

Kustantaja: Egmont

Sivumäärä: 61

ISBN: 9789522335586

Muoto: Sid.

Sarjamerkintä: Pikon ja Fantasion uudet seikkailut #6

Peukku: q^^



*Sieninevan kartano on raunioina!


Niin, Pikon ja Fantasion keksijäystävän, kreivi Sieninevan kotikartano on kuin pommin jäljiltä, ja itse kreivikin on paketoitu kiireestä kantapäähän, muumion lailla! Kreivi on taas tehnyt kokeita, jotka eivät ole tuottaneet aivan toivottua tulosta. Mutta kiitos pienen laskuvirheen, hän on löytänyt vanhan sukuhaudan ja sen kätköistä kiehtovan salaisuuden. Mikä onkaan tuo sfinksin näköinen olento? Ja mistä löytyy jäätynyt prinsessa? Sankarikaksikko ryhtyy ratkomaan arvoituksia yhdessä tomeran reportteritytön Tiinan kanssa!


Hulvattomalla "Tummanvihreä pikkolopoika" -albumilla pankin räjäyttänyt käsikirjoittaja Yann on luonut jälleen viihdyttävän Piko & Fantasio -seikkailun, jonka on taitavasti ja vauhdikkaasti kuvittanut uusi taituri Tarrin.*




Näköjään nämä "uudet seikkailut" hyppivät vähän sinne ja tänne ja tuonne. Niitä voi olla hankala pistää "aikajanalle". Ainakaan en suoraan osaa sijoittaa tätä mihinkään. Tiina pyörii taas kuvioissa (missä on se Pikon klooni?) ja ilmeisesti tällä on jotain mielessään Pikon (sen oikean) suhteen. Neitonen kieroilee muutenkin ja vihjailee vaikka mitä... Tämä seikkailu pyörittää porukkaa Sieninevassa kuin Nepalissakin. Ja sotkee yhteen jännitystä kuin mystiikkaakin. Kuvitus on jonkinlainen sekoitus vanhaa ja uutta. Ei sieltä pahimmasta päästä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti