maanantai 5. kesäkuuta 2023

Fabien Vehlmann: Viperin kynsissä

Alkuteos: Dans les Griffes de la Vipère (2012)

Kääntäjä: Emilia Melasuo

Kuvittaja: Yoann

Teksti: Fabien Vehlmann

Ilmestymisaika: 2013 (ko.painos)

Kustantaja: Egmont

Sivumäärä: 48

ISBN: 9789522336880

Muoto: Nid.

Sarjamerkintä: Pikon ja Fantasion uudet seikkailut #7 / Piko ja Fantasio #52

Peukku: q^^



*Pikon ja Fantasion seikkailuja julkaiseva SPIROU-lehti on vaikeuksissa! Vihaiset vanhemmat ovat haastaneet julkaisun oikeuteen, koska uskovat sen turmelevan nuoret lukijat väkivaltaisilla tarinoillaan. Onneksi apuun rientää suuryritys nimeltä Viper, jonka sijoitukset nostavat sankarimme takaisin jaloilleen. Mutta tällä kertaa lahjahevosta olisi kannattanut katsoa suuhun, sillä firmalla tuntuu olevan epämieluisia suunnitelmia Pikon suhteen... ja koska Viperin lonkerot ulottuvat kaikkialle, yhtiö saa yleensä mitä tahtoo!*




Nämä seikkailut, jotka ovat alkaneet kulkemaan "uusien seikkailujen" nimikkeen alla ovat todellakin uusia. Tai siis erilaisia. Nämä on selvästi suunnattu varttuneemmille lukijoille. Niissä on enemmän väkivaltaa, aikuiseen makuun sopivaa huumoria ja myös politiikkaa. Ne myös tuovat sankarit enemmän "todellisiksi" viittaamalla siihen, että he voisivat olla oikeasti olemassa.


Näin siis ainakin osassa. Tässä albumissa Piko ja Fantasio ovat pulassa oikeuden kanssa. Iso yritys ostaa heidät ja pitää ainakin Pikoa kuin "koristepalkintoa". Tämä palkinto vain haluaa vapaaksi. Siitä alkaakin sitten melkoinen ajojahti, joka pyörii ympäriinsä. Pääseekö Piko pakoon? Onnistuvatko sankarit pääsemään Viperin ikeen alta?


Ihmettelen myös suuresti, mihin Tiinan mukaansa nappaama Pikon klooni on unohtunut...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti