sunnuntai 25. kesäkuuta 2023

Mac Smith: Scurry

Alkuteos: Scurry (2023)

Ilmestymisaika: 2023 (ko.painos)

Kustantaja: Image Comics

Sivumäärä: 329

ISBN: 9781534324367

Muoto: Nid.

Peukku: ^^b



*Look out, little mouse…


In a world where all the humans have vanished, food is scarce, and a cold, dark rain falls over everything.


As a colony of house mice struggle to survive the long winter, a brave scavenger mouse named Wix sets off on a perilous journey into the woods, filled dangerous threats, strange allies…and a destiny he never expected.*














Scurry on vauhdikas seikkailu, joka sekoittaa monia eri teemoja. Mukana on ystävyyttä, petosta, rohkeutta, selviytymistä, yliluonnollisia uskomuksia ja vaikka mitä muuta. Mikä jännintä, sarjakuvan lopussa on hyvä paketti erilaisia asioita, joista sarjakuvan pohjalta voi keskustella yhdessä ryhmän kanssa. Kokonaisuus on siis eräänlainen "opetuspaketti".


Sarjakuva seuraa joukkiota hiiriä, jotka asuvat ihmisten hylkäämässä talossa. Ruoka alkaa kuitenkin loppua ja yhteisöä repivät sisäiset ristiriidat. Ulkoa taas uhkaavat kissat ja taloa ympäröivä suuri metsä, jossa liikkuu tumma varjo. Pienten hiirien on tehtävä suuria päätöksiä selviytyäkseen.


Tarinan keskiössä ovat Wix ja Pict. Wix on punertava rohkea nuorukainen, joka koettaa löytää ruokaa ja pelastaa hiirineito Pictin, joka taas on päättäväinen ja omapäinen tyttö. Nämä kaksi haluavat pelastaa yhdyskunnan hinnalla millä hyvänsä. Heidän tiensä ei kuitenkaan ole helppo vaan se on täynnä toinen toistaan vaarallisempia uhkia. Onneksi heillä on myös hyviä ystäviä ja roppa kaupalla onnea.


Vauhdikas tarina etenee aalloissa ja pitää mielenkiinnon yllä. Vähitellen paljastuu asioita maailmantilan takana ja tästä eläinten maailmasta opitaan lisää. Loppu on hyvä ja jättää jatkolle mahdollisuuden.


Kuvitus on elävää ja värikästä. Paikoitellen synkkää ja ehkä aavistuksen ahdistavaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti