tiistai 13. kesäkuuta 2023

Yann: Tummanvihreä pikkolopoika

Alkuteos: Le groom vert-de-gris (2009)

Kääntäjä: Emilia Melasuo

Kuvittaja: Olivier Schwartz

Teksti: Yann

Ilmestymisaika: 2010 (ko.painos)

Kustantaja: Egmont

Sivumäärä: 64

ISBN: 978952233636

Muoto: Nid. Sid.

Sarjamerkintä: Pikon ja Fantasion uudet seikkailut #2

Peukku: q^^



*1942. Bryssel on miehitetty. Piko, saksalaisten valtaaman hotelli Mousticin pikkolo, sekä LE SOIR -lehden toimittaja Fantasio protestoivat kumpikin tahollaan vihollisen läsnäoloa. Mutta Fantasiopa ei tiedäkään, että Piko auttaa aktiivisesti belgialaista vastarintaliikettä, jonka eversti von Knochen yrittää kaikin keinoin murskata. Onnistuvatko sankarit tekemään natsien suunnitelmat tyhjäksi?


Yann on käsikirjoittanut aiemmin Lucky Lukea sekä Marsupilamia, ja nyt hän näyttää kykynsä franco-belgialaisen sarjakuvan kenties maineikkaimman sankarikaksikon parissa... sekä paljastaa samalla tietämyksensä toisesta maailmansodasta! Olivier Schwartz piirtää tarinan selkeän elegantisti ja yksityiskohtaisesti.


"Tummanvihreä pikkolopoika! on kahden tekijän voimannäyte, jonka seikkailuhenki ja hersyvä huumori vetoavat kaikenikäisiin lukijoihin.*




Uudet seikkailut jatkavat tummalla ja aikuismaisella linjalla. Käsitellään politiikkaa ja sotaa. Tässä nimittäin eletään sodan keskellä ja toimitaan vastarintaliikkeissä oman vapauden ja jopa hengen uhalla. Vähän kirjoitellaan joitain historian juttuja uusiksi, mutta ei kaikkia.


Kuvituksen tyyli on myös aikuismaisempaa ja synkempää. Kokemus on vielä hämmentävä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti