maanantai 17. heinäkuuta 2023

Xavier Dorison & Felix Delep: Animal Castle. Vol. 1

Alkuteos: Le Chateau des Animaux - Miss Bengalore (2019) & Le Chateau des Animaux - Les Marguerites de L’hiver (2020)

Kääntäjä: Ivanka Hahnenberger

Kuvittaja: Felix Delep

Teksti: Xavier Dorison

Ilmestymisaika: 2022 (ko.painos)

Kustantaja: Ablaze

Sivumäärä: 152

ISBN: 9781684970032

Muoto: Sid.

Sarjamerkintä: Animal Castle #1

Peukku: ^^b



*On the Farm all animals were equal. In the Castle some are more equal than others.


Nestled in the heart of a farm forgotten by men, the Animal Castle is ruled with an iron hoof by President Silvio. The bull and its dog militia savor their power, while the other animals are exhausted by work, until the arrival of the mysterious Azelar, a traveling rat who will teach them the secrets of civil disobedience.*






Orwellilta ispiraationsa saanut sarjakuva, jossa suuri joukko eläimiä asuu isossa linnassa ja koettaa selviytyä. Tätä linnaa pitää hallussaa iso härkä ja hänen poliiseinaan toimivat koirat. Muutamat possut ja muut eläimet toimivat "kätyreinä". Tämä poppoo määrää tahdin ja hinnat ruualle, polttopuulle ja ihan kaikelle. He suojelevat muita metsässä vaanivilta susilta... Samalla he kähmivät etuja omiin tassuihinsa/sorkkiinsa. Alistetussa asemassa ovat muut eläimet: kissat, kanat, ankat, vuohet... Heillä on päivittäinen kiintiönsä, joka pitää tulla täyteen jos mielii syödä ja pysyä lämpimänä. Tämä sorto alkaa vähitellen ärsyttämään ja kapina kytemään... Miten ja millaisilla tavoilla vastarinta alkaa ja miten se jatkuu?

Kuvitus on hienoa jälkeä ja värit nätit. Tarina herää hyvin eloon ja on kiinnostava. Välillä puhetta on todella paljon. Tämä sarjakuva vaatii ajatusta ja keskittymistä. Se kannattaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti