tiistai 4. huhtikuuta 2023

Åsa Larsson & Ingela Korsell: Pax - Näkki

Alkuteos: Pax - Näcken (2016)

Kääntäjä: Sirpa Alkunen

Kuvittaja: Henrik Jonsson

Teksti: Åsa Larsson & Ingela Korsell

Ilmestymisaika: 2023 (ko.painos)

Kustantaja: Otava

Sivumäärä: 81

ISBN: 9789511449300

Muoto: e-kirja (Nextory)

Sarjamerkintä: PAX #6

Peukku: ^^b



*Nuorten kauhusarja koukuttaa ja karmii myyttisine hirviöineen.


Jokin menee pahasti pieleen, kun Marienfredin koulu järjestää teemapäivän järven jäällä. Iris väittää, että tapahtumien takana on näkki – vedenhenki, joka hukuttaa uhrinsa huvin vuoksi. Vaikka Viggo ja Alrik pitävät Iristä universumin rasittavimpana tyyppinä, he uskovat hänen olevan oikeassa. Alrikin ja Viggon on uhmattava pahimpia pelkojaan hoitaakseen tilanteen, mutta riittääkö se? Kaiken lisäksi poikien äiti on ilmaantunut kaupunkiin… mukanaan yllätys!


Pohjoismaiseen mytologiaan pohjaava nuorten kauhusarja Pax on yhtä koukuttava kuin Harry Potter ja yhtä raaka kuin Nälkäpeli. Näkki on sarjan kuudes osa.*



Mitä pidemmälle Pax menee, sitä synkemmäksi se muuttuu. Enää en suosittele herkemmille lapsille, sillä nyt ollaan hengenvaarassa ja toisille aiotaan tarkoituksella pahaa. Myös upea kuvitus saa synkempiä sävyjä ja kuvia.

Tarina etenee jännittävästi. Vanhat tutut kinat jatkuvat, mutta esiin nousee sopivissa suhteissa uusia. Pojat tovereineen liikkuvat välillä laillisuuden rajoilla, mutta hyvää tarkoittaen. Heidän on pakko, jotta paha saataisiin aisoihin. Tärkeinä arvoina ystävyys, auttaminen ja toisten hyväksyminen.

Upeaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti