lauantai 6. tammikuuta 2024

Louise Penny: Kohtalokas kotiinpaluu

Alkuteos: The Long Way Home (2014)

Kääntäjä: Timo Korppi

Lukija: Kalle Chydenius

Ilmestymisaika: 2023 (ko.painos)

Kustantaja: Bazar

Kesto: 16h 46min

ISBN: 9789523765016

Muoto: e-äänikirja (Nextrory)

Sarjamerkintä: Three Pines #10

Peukku: q^^

Lukuhaaste 2024: 5. Kirjailijan nimikirjaimia ei esiinny omassa nimessäsi (1/50)

Sopisi lukuhaasteeseen 2024 ainakin: 14, 16, 29, 30 ja 38



*Kuolema vaanii erämaassa


Louise Pennyn Three Pines -sarjan kymmenes osa Kohtalokas kotiinpaluu kuljettaa Armand Gamachen keskelle Kanadan jylhää ja armotonta rajaseutua.


Armand Gamache on löytänyt Three Pinesin kylästä rauhan, jollaista ei uskonut koskaan kokevansa. Eräänä lämpimänä kesäiltana rauha kuitenkin särkyy, kun taiteilija Clara Morrowin etääntynyt kumppani Peter ei palaa sovitusti kotiin eron vuosipäivänä.


Gamache suostuu oikopäätä etsimään Peteriä Claran kanssa. Gamachen ystävä Jean-Guy Beauvoir ja kirjakauppias Myrna Landers liittyvät mukaan etsintöihin, jotka johdattavat nelikon kauas Three Pinesin kylästä, keskelle Kanadan koskematonta erämaata. Heidän etsimänsä miehen katoamiseen saattaa liittyä jotakin kammottavaa.


Louise Pennyn luoma hurmaava Three Pinesin kylä on sivuroolissa sarjan kymmenennessä osassa. Eikä se ole enää entisensä tämän retken jälkeen.*




Kirjan tapahtumat käynnistyvät kyllä pienessä ja tutussa kylässä. Mutta varsin pian lähdetään seikailulle kauaksi, kauaksi muualle. Tavoitteena on löytää Claran mies, Peter, joka on jättänyt palaamatta kotiin vuoden harkinta-ajan jälkeen. Tuttu porukka matkustaa ympäriinsä seuraten miehen jälkiä, jotka kuljettavat heitä vaikka minne. Joskus tosin vain mielikuvituksen tai puhelinlankojen siivin. Mihin Peter on kadonnut? Miksi hänen jälkensä ovat niin vaikeaselkoiset ja salaperäiset? Tutkimukset ovat jännittäviä, mutta ovatko ne pelkästään hyväksi?


Varsin kiintoisa jatko sarjalle. Omaperäinen ja jännittävä. Loppu on aika yllättävä ja nopea.


Chydenius on aivan paras lukija tälle sarjalle!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti