lauantai 10. heinäkuuta 2021

Anja Portin: Radio Popov

 

Alkuteos: Radio Popov (2020)

Lukija: Antti L. J. Pääkkönen

Ilmestymisaika: 2020 (ko.painos)

Kesto: 6h 45min

Kustantaja: Kustantamo S&S

ISBN: 9789515253217

Muoto: e-äänikirja (BookBeat)

Peukku: ^^b

*Yhdeksänvuotias Alfred elää käytännössä yksin. Äitiä Alfred ei ole nähnyt syntymänsä jälkeen, eikä työmatkoilla viipyvä isä taida aina edes muistaa, että Alfred on olemassa. Eräänä yönä Alfred lähtee seuraamaan salaperäistä Hiipparia, joka työntää postiluukusta lehden mukana muutakin: omenoita, villasukkia ja voileipiä.

Alkaa unohtumaton seikkailu, joka muuttaa Alfredin ja samalla monen muunkin yksinäisen lapsen elämän: Hiippari on omalaatuinen Amanda Lehtimaja, lehdenjakaja, joka kuuluu Herkkäkorvaisiin. Amandan luota Alfred löytää vanhan radiolähettimen, jonka on suunnitellut venäläinen fyysikko A. S. Popov. Amandan kotoa käsin Alfred alkaa tehdä salaista, öistä radiolähetystä unohdetuille lapsille.

Jännittävä ja humoristinen, lämminhenkinen tarina tuo mieleen lastenkirjallisuuden rakastetuimmat klassikot, Astrid Lindgrenin ja Marjatta Kurenniemen saturomaanit.*



Minulla kesti hieman, ennen kuin tarina vei minut mukaansa. Se ehkä johtui siitä, että kirjan alussa Alfred pohtii todella paljon sitä että on hienoa olla osa sellaista kuin “me”. Mutta kun poika vapautuu ja avautuu, niin käy myös tarinalle.

Radio Popov on lämminhenkinen kertomus yksinäisyydestä ja sen voittamisesta. Kirjan sivuilla on hienoja henkilöhahmoja ja vauhdikkaita tapahtumia. Se näyttää, että aivan arkisistakin asioista voi saada aikaan seikkailun ja löytää jotain uskomatonta. Muutama uskomaton juttu sivuilla on, ja hieman petyin Alfredin isään, mutta se on pientä verrattuna siihen, miten paljon tarinasta muuten nauttii.

Hauska ja jännittävä. Lukijana Pääkkönen on loistava. Suosittelen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti