sunnuntai 18. heinäkuuta 2021

Jean David Morvan: Ihmisluonto

 

Alkuteos: SILLAGE 8: Nature humaine (2005)

Kuvittaja: Philippe Buchet

Teksti: Jean David Morvan

Ilmestymisaika: 2013 (ko.painos)

Sivumäärä: 46

Kustantaja: Egmont

ISBN: 9789522336859

Muoto: Sid.

Sarjamerkintä: SILLAGE #8

Peukku: ^^b

*Taistelutähtilaivoja, romurautaraketteja, sotafregatteja, huoltosukkuloita, piraattipaatteja. Tuhannet erilaiset alukset muodostavat massiivisen avaruuskulkueen, joka etsii uusia, asutettavia planeettoja. Tämä alusten vana tunnetaan nimellä SILLAGE, ja lukemattomien eri rotujen edustajat vaeltavat sen matkassa. Mutta on yksi rotu, josta he eivät ole koskaan kuulleet: ihminen.

Mackel-Loosin kuolema on tehnyt Navisista sulkeutuneen. Ystävät ovat huolissaan, sillä tyttö ei vaikuta tuntevan enää mitään. Vain yksi tavoite motivoi häntä: hän on päättänyt lähteä etsimään ihmisiä, jotka Snivel uskoo paikantaneensa. Ihmisten signaali johtaa jonnekin mustan aukon perukoille - alueelle, joka on kaukana ja vaarallinen. Navis ei ole ennenkään pelännyt vaaroja, ja niin hän matkaa urheasti kohti suurta tuntematonta. Pääseekö hän viimein näkemään silmästä silmään, millainen ihmisluonto todellisuudessa on?*



Ihmisluonnon sivuilla pohditaan ihmisyyttä galaktisessa mittakaavassa. Mitä on olla ihminen? Siihen kuuluu surua, rakkautta, välittämistä… ja vaikka mitä. Mitä kaikkea Navisilta vaatii oppia tämä? 

Hyvä tarina. Hieno kuvitus. Pidän siitä, miten asiat yhdistyvät toisiinsa ja miten osa vaikuttaa taustalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti