lauantai 17. heinäkuuta 2021

Pentti Kirstilä: Jäähyväiset Hanhivaaralle

 

Alkuteos: Jäähyväiset Hanhivaaralle (2015)

Ilmestymisaika: 2015 (ko.painos)

Sivumäärä: 164

Kustantaja: Pulitzer

ISBN: 9789522892379

Muoto: e-kirja (BookBeat)

Sarjamerkintä: Hanhivaara #12 (?)

Peukku: q^^

*Komisario Hanhivaara on kuolemansairas, mutta ennen esiripun laskeutumista hänen on ratkaistava viimeinen murhajuttunsa.

Suomidekkarin mestari Pentti Kirstilä jättää jäähyväisiä - tällä kertaa legendaariselle päähenkilölleen.*









Hanhivaara on erikoinen poliisi. Hänellä tuntuu olevan oma tapansa toimia. Eikä se aina mene ihan ohjekirjan mukaan. Mies on valmis hieman venyttämään toimintatapoja, kunhan tuloksia tulee. Eikä työajalla oluen juominenkaan tunnu haittaavan… Lisäksi miehellä tuntuu olevan varsin erikoinen tapa kohdella työtovereitaan. Myös esimiehiä.

Kirjassa olevat muut poliisit jäävät päähenkilöön nähden melko pinnallisiksi. Vaikka löytyy heistäkin ihan oletusarvoisesti kiintoisia tapauksia. He vain eivät kunnolla pääse esiin. Ainakaan tässä kirjassa. Ehkä heidät olisi pitänyt tuntea ennakolta?

Kirjan juoni on vähän niin ja näin. Siinä on paljon ehkää ja muttaa ja jottaa. Naisia ja miehiä ja epäilyksiä. Kenellä nyt oikeasti voisi olla motiivi murhaan? Enin paino tuntuu olevan poliisien välisillä kiemuroilla.

Kokonaisuus jätti minut hieman epäilevään oloon. Ihan luettava tapaus, mutta mitään suurempia tunteita kirja ei herättänyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti