keskiviikko 7. heinäkuuta 2021

John Layman: Chew. Vol. 1 : Taster’s choice

 

Alkuteos: Chew, Vol. 1: Taster’s Choice (2009)

Kuvittaja: Rob Guillory

Teksti: John Layman

Ilmestymisaika: 2009 (ko.painos)

Sivumäärä: 126

Kustantaja: Image Comics

ISBN: 9781607061595

Muoto: Nid. 

Sarjamerkintä: Chew #1

Peukku: ^^b

Huom: ilmestynyt aiemmin sarjakuvalehdessä Chew 1-5

*Tony Chu is a detective with a secret. A weird secret. Tony Chu is Cibopathic, which means he gets psychic impressions from whatever he eats. It also means he’s a hell of a detective, as long as he doesn’t mind nibbling on the corpse of a murder victim to figure out whodunnit, and why. He’s been brought on by the Special Crimes Division of the FDA, the most powerful law enforcement agency on the planet, to investigate their strangest, sickest, and most bizarre cases.

Presenting “Taster’s Choice,” the first story arc of the sold-out and acclaimed surprise hit comic CHEW, a twisted and darkly funny series about cops, crooks, cannibals and clairvoyants.*




Pidän tämän sarjakuvan piirretymäisestä meiningistä. Se on rentoa ja letkeää, siinä on vauhtia. Myös taistelut yms. kohdat on saatu näyttämään “kivoilta”. Sen verran raakoja osa kohdista kuitenkin on, että kyseessä on ehdottomasti aikuisten sarjakuva.

Päädyin aloittamaan Chewin lukemisen koska tykkäsin Chusta, joka on jatkoa tälle sarjalle. Tässä vanhemmassa sarjassa tutustutaan paremmin Tonyyn, perheen poliisiin. Ensimmäisessä osassa nuori poliisi vasta hakee siipiään ja päätyy “ruokaviraston” leipiin. Huumoria ja jännitystä piisaa. Sivuilla vilahtaa myös yksi Tonyn sukulaisista. Muut pysyvät vielä piilossa.

Hauska ja humoristinen. Mustaa huumoria, joten pienellä varauksella kannattaa suhtautua. Suosittelen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti