keskiviikko 5. joulukuuta 2018

Dave Stanton: Stateline

Alkuteos: Stateline (2013)
Ilmestymisaika: 2013 (ko.painos)
Sivumäärä: 313
Kustantaja: LaSalle Davis Books
ISBN:9780989603102
Muoto: e-kirja (kindle)
Sarjamerkintä: Dan Reno #1
Peukku: q^^
Sopisi lukuhaasteeseen ainakin: 3, 4, 6 ja 46
Hyllynlämmittäjä: 53

*Cancel the wedding - the groom is dead.

When a tycoon’s son is murdered the night before his wedding, the enraged and grief-stricken father offers private detective Dan Reno (that’s Reno, as in no problemo), a life-changing bounty to find the killer. Reno, nearly broke, figures he’s finally landed in the right place at the right time. It’s a nice thought, but when a band of crooked cops gets involved, Reno finds himself not only earning every penny of his paycheck, but also fighting for his life.

Who committed the murder, and why? Which cops can he trust, if any? Haunted by his murdered father and a violent, hard drinking past, Reno wants no more blood on his hands. But a man’s got to make a living, and backing off is not in his DNA. Traversing the snowy alpine winter in the Sierras and the lonely deserts of Nevada, Reno must revert to his old ways to survive. Because the fat bounty won’t do him much good it he’s dead…*



Jokin tässä dekkarissa jäi ärsyttämään. En oikein osaa nimetä, että mikä. Voisiko se olla Renon kummallinen tuuri, johon kuuluu se, että tuttuja putkahtelee esiin oikeissa paikoissa? Ja että heistä on aina suunnaton hyöty tajusivat he sen itse tai eivät? Voisiko se olla se, miten on OK juoda olut ja pari terävää ja lähteä sitten auton rattiin - koska hei, nyt ollaan Nevadassa? Ja tämä useampana päivänä putkeen ja sitten kehdataan väittää, että nyt “eletään selviä vuosia”? Voisiko se olla se, että koko ajan tuijotellaan naisia ja arvioidaan kuinka kurvikkaita he ovat tai että naiset tuntuva aina hakevan huomiota pukeutumisellaan? Vai olisiko siihen monia useampia syitä?

Sinällään Stateline on luettava kirja. Teksti etenee hyvin, tapahtumia piisaa eikä lukija pääse pitkästymään. Tappelut, juominen, uhkapelit, huumeet ja tietenkin seksi tekevät kirjasta todella nevadamaisen - siellähän kaikki villi ja hurja tapahtuu. Melko huomiohakuista sanoisin. Kirja antaa kyllä jokseenkin kurjan kuvan amerikkalaisista. Ainakin tietyn tyyppisistä rikkaista ja erään sortin poliiseistakin… Ehkä Renon meno paranee seuraavassa kirjassa, ehkä ei. Tämä ensimmäinen ei minua vakuuttanut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti