keskiviikko 19. helmikuuta 2020

Stuart MacBride: The Blood Road

Alkuteos: The Blood Road (2018)
Ilmestymisaika: 2018 (ko.painos)
Sivumäärä: 497
Kustantaja: HarperCollinsPublishers
ISBN: 9780008208233
Muoto: e-kirja (Kindle)
Sarjamerkintä: Logan McRae #11
Peukku: ^^b
Lukulistalta: 17


*Scottish crime fiction at its very best.


Some things just won’t stay buried…


When Detective Inspector Bell turns up dead in a crashed car, it’s a shock to everyone. Because Bell died two years ago. Or at least they thought he did.


Now Inspector Logan McRae has to work out where DI Bell’s been all this time - and what was so important that he felt the need to come back from the dead.


But the deeper Logan digs, the more bones he uncovers. And there are people out there who’ll kill to keep those skeletons buried…*




Logan on astunut “vihollisen” leiriin ja siirtynyt tutkimaan virkavirheestä syytettyjä poliiseja. Tämä asema oikeastaan sopii hänelle varsin hyvin ja vie hänet ja monet tutut poliisit varsin mielenkiintoisiin tilanteisiin. Rennie ja Steel ovat varmasti mukana kuvioissa lukijan suureksi riemuksi. Samoin kuin Tufty. Mukana on myös melkoinen määrä uusia tuttavuuksia. Ehkä jopa jokunen liikaa, sillä kaikki eivät tahdo jäädä mieleen. Mutta ainakin uusi “ylipomo” Hardie on rennompi kuin edeltäjänsä. Tai no… ainakin hupaisampi hakatessaan päätään pöytään.


Kuten tuttua, kirjassa seurataan useampaakin rikosta yhtä aikaa: kuolleeksi luullun Bellin oikea kuolema ja toisen poliisin äkillinen itsemurha näistä nyt esimerkkeinä. Lisäksi Logan pääsee jälleen lapsia pedofiileille välittävän ketjun jäljille… Tapahtumia ja yllätyksiä piisaa. Sekä paljon perinteistä kenttätyötä.


Hyvä ja vetävä tarina. Kiintoisat hahmot. Oi Logan, miten pidänkään hänestä. Ei edelleenkään herkimmille lukijoille. Muille voin vain suositella. Tätä ei vielä ole valitettavasti suomennettu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti