maanantai 9. maaliskuuta 2020

Myllylä & Sariola: Pakanat : yhden jumalan kaupunki. Osa 2

Alkuteos: Pakanat : yhden jumalan kaupunki. Osa 2 (2019)
Kuvittaja: Tuomas Myllylä
Teksti: Tuomas Myllylä
Ilmestymisaika: 2019 (ko.painos)
Sivumäärä: 72
Kustantaja: Zum Teufel
ISBN: 978-952-5754-85-8
Muoto: Nid.
Sarjamerkintä: Pakanat-sarja, Yhden jumalan kaupunki #2
Peukku: ^^b
Huom: värit: Sari Sariola


*Konstantinopoli, 963.


Mahtavan keisarikunnan pääkaupunki on kaaoksen kourissa. Sisällissota ajaa asukkaat toistensa kurkkuun ja öiset kadut ovat täynnä tikareita ja väkivaltaa. Kaaoksen keskellä varjagipäällikkö Joutsi on joutunut unohtamaan haaveensa eläkkeelle siirtymisestä, kun pahamaineinen salamurhaaja Enkeli on ottanut hänet maalitaulukseen. Mahtavien vihollisten uhatessa joka puolelta hänen siskonsa Allin harteille jää koettaa kiskoa veljensä ja läheisensä turvaan, mutta voiko joukko pohjoisen viikinkejä mitenkään selvitä ilman liittolaisia kaupungissa, jossa ihmishenki on käynyt äkkiä halvaksi?


Tämä albumi on kaksiosaisen Pakanat-seikkailun jälkimmäinen puolisko.*



Jälkimmäinen puolisko Yhden jumalan kaupungista on taattua Pakanat-laatua. Se on persoonallisesti piirretty, hienosti väritetty ja siinä lentelevät päät ja suolet lukuisissa tappeluissa. Sarjakuva ei siis todellakaan sovellu lapsille tai kovin herkille. Se on melkoinen kuvaus väkivaltaisesta ajasta ja elämästä. Verikosto ja sukuvihat ovat arkipäivää ja ihmiset elävät ja kuolevat miekasta. Halikon suku osaa todella elää. Ja vieläpä mitä kiinnostavimmalla tavalla.

Sarjakuvan lopussa on oivallinen pätkä historiaa tarinan taustalla. Siihen kannattaa ehdottomasti tutustua. Myllylä on selvästi perehtynyt aiheeseen ja se tuntuu olevan lähellä hänen sydäntään. Näin meidän lukijoiden onneksi. Toivottavasti tulossa on vielä lisää Pakanat-seikkailuja!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti