sunnuntai 21. huhtikuuta 2024

Reijo Mäki: Köyhä ritari

Alkuteos: Köyhä ritari (2023)

Lukija: Ville Tiihonen

Ilmestymisaika: 2023 (ko.painos)

Kustantaja: Otava

Kesto: 10h 42min

ISBN: 9789511468110

Muoto: e-äänikirja (Nextrory)

Sarjamerkintä: Vares #34

Peukku: q^^

Lukuhaaste 2024: 23. Suomalainen dekkari tai salapoliisi- tai jännityskirja (26/50)

Sopisi lukuhaasteeseen 2024 ainakin: 14, 16, 29 ja 32



*"Sen naisen kanssa kun aivan kaikki on täysin mahdotonta." Öinen kohtaaminen johdattaa Jussi Vareksen syviin ja sameisiin vesiin.


Turun yö pimeimmillä pikkutunneillaan. Jussi Vares on suunnistamassa kantabaarista kotia päin. Sitten Jussin askellus osuu kiintoisasti napsuttelevien korkokenkien vanaveteen. Yhtäkkiä nainen seisahtuu ja kääntyy katsomaan ja kysyy: "Mitäs pääjohtaja? Onkos herra yrittämässä ohitusta… vai ollaanko siinä vain peesaamassa?" Aamuhämärissä nainen poistuu Jussin luota, ja Jussi mietiskelee, että he kaksi tuskin enää tapaavat. Vares on enemmän väärässä kuin osaa ikinä kuvitellakaan.*




Kaikki tutut ainekset löytyvät. Naisseikkailut, baari-istuskelut, Luusalmen veikeät jutut, Alasen erikoisemmat toimet ja vaikka mitä. Mukana vilahtelee ainakin mainintana myös monia muita tuttuja. Pääpaino on kuitenkin tapauksilla, jotka limittyvät ja lomittuvat toisiinsa ja tuntuvat ratkeavan jälleen kerran enemmän tuurin kuin taidon kautta.


Vares tutkii nuoren miehen katoamista. Tämän nuorukaisen tuttavapiiri on täynnä jänniä persoonia ja heidän kauttaan Vareksen tielle sattuu myös kaukaisempi katoamistapaus, joka on liikuttanut aikoinaan palasia enemmänkin. Tapauksissa alkaa paljastumaan yhtäläisyyksiä, mutta onko kyse sattumasta?


Vastavuoroisesti seuraillaan myös muutamien hämärämiesten hommia ja edesottamuksia.


Tiihonen lukee edelleen vakuuttavasti. Onneksi lukija ei ole vaihtunut.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti