perjantai 21. elokuuta 2020

Agatha Christie: Neiti Marplea ei petetä

Alkuteos: They do it with mirrors (1952)
Kääntäjä: Leena ja Matti Jaskari
Ilmestymisaika: 2011 (ko.painos)
Sivumäärä: 195
Kustantaja: WSOY
ISBN: 978-951-0-38185-4
Muoto: Nid.
Sarjamerkintä: Neiti Marple #5
Peukku: ^^b
Lukuhaaste 2020: 42. Kirjassa on isovanhempia (42/50)
Sopisi lukuhaasteeseen ainakin: 7, 9, 24, 25, 31, 37 ja 42

*Carrie Louisella on taipumus ihastua vääriin miehiin. - Taas uusi höynähtänyt tyyppi, sanoo hänen sisarensa kolmannesta aviomiehestä, joka on perustanut koulukodin nuorisorikollisille. Paikka vilisee pahatapaisia poikia, henkilökuntaa sekä sukulaisia, jotka mainitaan testamentissa. Sisar arvelee, että Carrie Louise on vaarassa. Ja talon ilmapiirissä on jotakin outoa.

Outoa hyvinkin, huomaa neiti Marple saapuessaan kartanoon, mutta koskeeko se hentoa, sydämellistä talon rouvaa, jota kaikki näyttävät jumaloivan? Jännitys huipentuu myrkkyyn ja laukauksiin.

Mysteerio alkaa selvitä vasta, kun neiti Marple tulee ajatelleeksi taikatemppuja, varsinkin sitä missä nainen sahataan kahtia.*




Herttainen neiti Marple pääsi tällä kertaa yllättämään minut. Kirja oli hyvä ja jopa ymmärsin vanhan rouvan ajatuksen kulkua. Jossain määrin olin kerrankin häntä edellä…

Viihdyttävästi kirjoitettu tarina etenee rauhallisesti ja loogisesti. Ihailen sitä, miten ripeästi englantilaiset poliisit hoitavat asioita. Kunhan ehtivät. Alkuun nimittäin kuluu jonkinmoinen tovi ennen kuin mitään edes tapahtuu. Tämä rauhallinen jakso on kuitenkin tärkeä ratkaisun päättelemisen kannalta. Esitelläänhän siinä kaikki mahdolliset kandidaatit!

Ovelaa ja tarkkaa kieltä, taattua Christietä! Nautin tästä rauhallisesta vanhan ajan dekkarista todella paljon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti