maanantai 17. elokuuta 2020

Halim: Little mama

Alkuteos: Petite maman (2017)
Kääntäjä: Montana Kane
Ilmestymisaika: 2019 (ko.painos)
Sivumäärä: 191
Kustantaja: Lion Forge Comics
ISBN: 9781549307959
Muoto: Nid.
Peukku: ^^b


*Being a single, teenage mother can be unimaginably difficult. So can being the child in that scenario.


Little Brenda’s world is hard from the very beginning, not only taking care of herself, but eventually looking out for her abusive mother and innocent younger brother.


From a very early age, she had to learn how to be a real Little mama.*




Little mama on sarjakuva jota ehdottomasti suosittelen kaikille, mutta josta samalla joudun varoittamaan. Se ei sovi herkimmille lukijoille, sillä sen aihe on julma ja raaka. Jos et kestä lapsen pahoinpitelyä, älä tartu tähän sarjakuvaan!


Brenda asuu ja kasvaa yksinhuoltaja äidin kanssa. Hänen lapsuutensa on vuoristorataa, johon äidin mielialat vaikuttavat. Silti hän rakastaa äitiään ja on valmis suojelemaan tätä. Vaikka äiti aina välillä toimiikin väärin. Ja sitten mukaan tulee Vincent, äidin uusi miesystävä pelottavan koiransa kanssa. Ja pikkuveli, jolle Brenda toimii jonkinlaisena äitinä. Brendan elämään vaikuttaa myös koulu, jossa kyllä huomataan tytön mustelmat, mutta joka ei lopulta oikeastaan tee yhtään mitään…


Brendan tarina kerrotaan muistelmina. Hän itse on jo aikuinen ja keskustelee psykiatrin kanssa omasta menneisyydestään. Muistot ovat vahvoja ja väkeviä. Ne koskettavat. Ja satuttavat.


Sarjakuvan kuvitus on kaunis, miltei riipaiseva. Oletan, että se on tussattua jälkeä, siltä se ainakin näyttää minun silmääni. Voimakkaat mustan ja valkoisen vaihtelut, tarkka piirtojälki… Silmä lepää kuvissa, ihailee niitä. Kuvitus tuo sarjakuvaan melkoisen voiman. Se puhuttelee. Onneksi kaikkein väkivaltaisimmat kohtaukset on jätetty pois tai piirretty viitteellisesti. Siltikin katsellessa saa todella raadollisen kuvan perheväkivallasta. Mukana on toki myös kauniita hetkiä.


Vaikutuin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti