keskiviikko 19. elokuuta 2020

J. K. Rowling: Harry Potter ja Feeniksin kilta

Alkuteos: Harry Potter and the Order of the Phoenix (2003)
Kääntäjä: Jaana Kapari
Lukija: Vesa Vierikko
Ilmestymisaika: 2019 (ko.painos)
Kesto: 33h (2 MP3 CD-levyä)
Kustantaja: Tammi
ISBN: 9789520407001
Muoto: äänikirja, CD-äänilevy (MP3)
Sarjamerkintä: Harry Potter #5
Peukku: ^^b

*”Tavalliset säännöt eivät päde sinuun, Potter. Kirous, jonka ei onnistunut tappaa sinua, näyttää muodostavan jonkinlaisen yhteyden sinun ja pimeän lordin välille. Tunnet pimeän lordin ajatukset ja tunteet. Rehtori ei pidä suotavana, että sellainen jatkuu. Hän toivoo, että opetan sinut sulkemaan mielesi pimeän lordilta.”*



En muistanutkaan kuinka kovasti vihasin tätä kirjaa. Vaikka olisihan se pitänyt muistaa. Olisi olisi ja olisi. Mutta kun ei. Eikä syynä suinkaan ole pelkästään Dolores Pimento (vaikka hän onkin niiiiiin raivostuttava), vaan myös Harry.

Olen aina inhonnut sitä, miten Harry vinkuu ja valittaa kaikesta. Kuinka kaikki on niin väärin häntä kohtaa ja jada jada jada. Ymmärrän, että hän elää pahinta teini-ikää ja hänen elämänsä on kovaa ja niin edelleen. Mutta. Silti. Voi luoja sitä angstin määrää. Hermo meinasi mennä. Onneksi sentään koko kirja ei ole pelkästään angstia ja väärinymmärrystä.

Feeniksin killassa on vauhtia ja jännittäviä tilanteita. Se on hyvin rakennettu seikkailu, jossa henkilöhahmoilla on tilaa kasvaa ja kehittyä. Kaikki kytee hiljaa eteenpäin, jännitys tiivistyy ja lukija saa jännittää mitä seuraavaksi tapahtuu ja kuinka kaikki alkaa selvitä. Tässä tarinassa on vihattavia henkilöitä ja hetkiä, sekä myös onnea ja hyvää oloa. Sekä tietysti ystävyyttä, rakkautta ja paljon, paljon vihaa ihmisten epäoikeudenmukaisuutta kohtaan. Varsin monesti tilanteet voivat mennä syvälle tunteisiin. Loistava tarina, joka pistää pohtimaan ihmisten ja ihmisyyden arvoa.

Lukijana Vierikko on edelleen erittäin viihdyttävä ja kirjaa kuuntelee mielellään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti