torstai 13. elokuuta 2020

J. K. Rowling: Harry Potter ja liekehtivä pikari

Alkuteos: Harry Potter and the Goblet of Fire (2000)
Kääntäjä: Jaana Kapari
Lukija: Vesa Vierikko
Ilmestymisaika: 2019 (ko.painos)
Kesto: 23h 22min (2 MP3 CD-levyä)
Kustantaja: Tammi
ISBN: 9789520406998
Muoto: äänikirja, CD-äänilevy (MP3)
Sarjamerkintä: Harry Potter #4
Peukku: ^^b


*”Koetuksia on kolme; ne ovat tasavälein kouluvuoden mittaan, ja niissä koetellaan ottelijoita monin eri tavoin… heidän taikataitojaan - urheuttaan - päättelykykyään - ja tietenkin kykyään pärjätä vaaratilanteissa.”*



Nyt alan päästä Pottereissa siihen vaiheeseen, että elokuvat on katsottu huomattavasti useammin kuin mitä olen lukenut vastaavat kirjat. Ja sen huomaa! Liekehtivässä pikarissa oli monia sellaisia kohtia, joita en muistanut ja jotka ilahduttivat positiivisesti. En väitä, etteikö elokuva versio olisi ollut hyvä. Se on vain erilainen ja kirjan erilaisuus on ainakin minusta tässä tapauksessa rikkaus.


Pidän siitä miten koko vuodeksi riittää tekemistä Tylypahkassa. Ja miten eri tapahtumat on tasapainotettu kirjan sivuille. Hermione kasvaa hienosti tämän kirjan sivuilla. Myös monet muut henkilöhahmot alkavat saamaan enemmän tilaa ja se näkyy. Maailma muuttuu mielenkiintoisemmaksi ja henkilöiden väliset kemiat alkavat kihisemään taustalla. Koko kerronta tuntuu saavan astetta aikuismaisemman otteen. Enää eivät kaikki päätökset ja tapahtumat ole lapsekkaan suoraviivaisia vaan niihin tulee mukaan nuoren epävarmuutta ja hapuilua. Kerronta kasvaa hahmojen mukana!


Hypetän kyllä edelleen koko sarjaa. Kannattaa ehdottomasti lukea tai kuunnella Potterit jos ei sitä ole vielä tehnyt. Tai ottaa uusintakierros. Vierikko lukee minusta hyvin ja vakuuttavasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti