sunnuntai 30. elokuuta 2020

Timo Mäkelä: Korpit ja muita kertomuksia

Alkuteos: Korpit ja muita kertomuksia (2020)
Ilmestymisaika: 2020 (ko.painos)
Sivumäärä: 64
Kustantaja: Arktinen Banaani / Täysi Käsi Oy
ISBN: 9789522704337
Muoto: Sid.
Peukku: q^^

*Timo Mäkelän uudet, taiteen monilla aikakausilla herkuttelevat sarjakuvatarinat käynnistyvät keskiajalta ja etenevät kohti 1900-lukua. Väreissä hehkuva piirrostyö henkii kuvaamiaan tyylejä. Tarinat käynnistyvät 1300-luvulta Decameronen hengessä jatkuen barokin kautta 1800-luvun mestareihin ja viimein impressionisteihin.

Taiteen historia on tulvillaan erikoisia, joskus traagisia mutta usein myös hullunhauskoja tarinoita ja tapahtumia, jotka ansaitsevat tulla kerrotuksi. Frencesco de Goyan töitä käsittelevässä Hirviöitä-novellissa todellisuus voittaa jälleen kerran kuvitteellisen maailman.

Impressionistit tulevat -tarinan pohjana Mäkelä on käyttänyt 1870-luvulla ilmestynyttä pariisilaisen bulevardilehden pakinaa, ja viimeistään siinä sarjakuvamestari päästää pidäkkeettömän huumorin kukkimaan.

Taidokasta sarjakuvaa parempaa tapaa kertoa elävästi maalaustaiteen historiasta ja sen tekijöistä tuskin on olemassa.*




Vaikuttavaa ja värikästä jälkeä. Mäkelä elävöittää taidokkaasti eri aikakausien taidesuuntauksien hengen sarjakuvansa kuvitukseen. Jokainen sarjakuvanovelli on erilainen, kiehtova. Ne ovat lyhyitä ja nasevia. Todella nopeasti luettava sarjakuva.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti