torstai 20. elokuuta 2020

Jarkko Sipilä: Prikaatin kosto

Alkuteos: Prikaatin kosto (2009)
Ilmestymisaika: 2010 (ko.painos)
Sivumäärä: 340
Kustantaja: Gummerus
ISBN: 978-951-20-8325-1
Muoto: Nid.
Sarjamerkintä: Takamäki #9
Peukku: ^^b

*Kovemmin, vihaisemmin, julmemmin

Pääkalloprikaatin Tapani Larsson vapautuu vankilasta ja panee nyrkit heilumaan. Päämääränä on saavuttaa maine jengeistä julmimpana. Miehet vannovat uskollisuutta mottonaan: pettäjälle kosketaan ja kovaa.

Ataripoliisi Suhosen vanha ystävä Eero Salmela haluaa eläkkeelle rosvohommista. Hän yrittää päästä veloistaan, mutta ajautuu syvemmälle pohjamutiin ja päätyy prikaatin vessanpesijäksi. Suhonen tulee avuksi ja panee jälleen peliin kaikkensa ja vähän enemmän.

Kuvio mutkistuu ja rikoskomisario Kari Takamäen murharyhmä joutuu kääntymään keskusrikspoliisin puoleen. Yhteinen tavoite on nujertaa Helsingin kaduilla jyräävä vaarallinen jengi.*



Nopeahkosti etenevä jännäri Helsingin alamaailmasta. Kirjassa seurataan sujuvasti sekä poliiseja että rosmoja. Sekä näiden välisiä kuvioita. Kuka luottaa ja kehen? Ja kuinka vanhat kaunat ja velat kulkevat kohti sovitusta? Näissä peleissä on kyse paitsi isoista rahoista sekä toisinaan myös asianosaisten hengestä… 

Sipilä on punonut näppärän juonen, joka etenee hyvin ja tehokkaasti. Se on kiinnostava ja todentuntuinen, pitää otteessaan. Henkilöhahmoista ei voi olla pitämättä. Heihin saa tuntuman vaikka ei ole aikaisempia osia sarjasta lukenut. Pieniä vihjeitä menneisiin on, joten ehkä parhaiten kirjan tapahtumista pääsisi periksi jos sarjan kirjat lukisi järjestyksessä.

Toimiva suomalainen jännäri. Uskoisin myös tietyn paikallismaiseman viehätyksen toimivan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti