maanantai 7. helmikuuta 2022

Ana Gallo: Ratkaisetko arvoituksen? : 25 visaista tieteellistä arvoitusta


Alkuteos: Enigmas. Desafia tu mente con 25 enigmas de ciencia (2021)

Kääntäjä: Mika Siimes

Kuvittaja: Victor Escandell

Teksti: Ana Gallo

Ilmestymisaika: 2022 (ko.painos)

Sivumäärä: 64

Kustantaja: Nemo

ISBN: 9789511422396

Muoto: Sid.

Peukku: ^^b


*Jännittäviä tieteellisiä arvoituksia koko perheelle


Miksi vuorikiipeilijät erehtyivät ilmansuunnasta? Kuinka salakirjoitus saatiin näkyviin? Kannattiko mökki rakentaa hakkuuaukiolle? Kumpi putosi nopeammin, vasara vai höyhen? Kuka oli viruksen oireeton tartuttaja? Kuinka Timmy näki kadotettuaan silmälasinsa? Mitä kurkiaura kertoi naparetken oppaille?


Kirjan jokaisella aukeamalla on arvoitus, jonka vastaus löytyy läpän alta. Arvoitukset on pisteytetty helpoista vaikeisiin. Jokainen arvoitus liittyy luonnonlakiin tai tieteelliseen periaatteeseen, joka selitetään kirjan lopussa.


Haasta ystäväsi ja perheesi kisaan, jonka voi käydä myös joukkueina!*




Hauska pieni kirja, joka saa päättelykyvyn ja aivonystyrät laulamaan! En ole kovin kirjan kuvituksen fani. Tyyli ei ole mieleeni. Mutta se on selkeä ja varmasti viihdyttävä monen muun mielestä. Arvoitukset on esitetty hyvin. Osa on todella helppoja, joitain joutuu miettimään ja pähkäilemään oikein kunnolla. Joskus pääsee jopa repimään hiuksiaan sen takia, että ei ole tajunnut jotain vihjettä. Kannattaa siis olla tarkkana!


Kirjan lopussa on hyvin kerrottu faktoja arvoitusten taustalla. Sekä esitetty mukavia kokeiluja näihin arvoituksiin liittyen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti