lauantai 12. helmikuuta 2022

Åsa Larsson, Ingela Korsell & Henrik Jonsson: Pax 4 - Para

 

Alkuteos: PAX Bjäran (2015)

Kääntäjä: Sirpa Alkunen

Ilmestymisaika: 2022 (ko.painos)

Sivumäärä: 73

Kustantaja: Otava

ISBN: 9789511418382

Muoto: e-kirja (BookBeat)

Sarjamerkintä: PAX #4

Peukku: ^^b

*Menestyssarja täynnä hyytävää kauhua ja yliluonnollisia olentoja.

Veljekset Alrik ja Viggo ovat palauttaneet rauhan kotikaupunkiinsa Mariefrediin auttamalla raivostunutta henkiolentoa. Tyyni kausi jää kuitenkin lyhyeks, kun asukkailta alkaa selittämättömästi kadota tavaroita. Alrik on helppo kohde syytöksille, vaikka tosiasiassa tapahtumien taustalla on noituus. Kuvioihin ilmaantunut salaperäinen Iris herättää yhä uusia kysymyksiä. Kuka hän oikein on?

Pohjoismaiseen mytologiaan perustuvassa Pax-sarjassa ovat aiemmin ilmestyneet kirjat Loitsusauva, Tuonenkoira ja Ihtiriekko.*



Argh! Saisivat suomentaa Paxia nopeammin! Olen niin koukussa tähän tarinaan ja näihin hahmoihin.

Sarjan ehdoton vahvuus on se, että vaikka jokainen kirja onkin oma seikkailunsa, liittyvät ne saumattomasti toisiinsa. Tapahtumien välillä on todella vähän aikaa ja jännitystä löytyy jokaiseen käänteeseen. Samoin myös henkilöhahmojen väliset jännitteet ja tunnelmat linkittyvät saumattomasti edellisiin ja uusiin tapahtumiin. Huonona puolena taas on se, että hitaalla tahdilla ilmestyvät käännökset viivyttävät ja aiheuttavat ehkä pieniä muistiongelmia.

Tällä kertaa pojat joutuvat törmäyskurssille varkaussyytösten kanssa. Tämä on omiaan aiheuttamaan myös lisää skismaa paikallisten asukkaiden kanssa. Onneksi Alrikilla ja Viggolla on Laylah puolellaan ja pojat saavat tietysti apua myös kartanon sisaruksilta. Kiistat ja erimielisyydet kuitenkin aiheuttavat sen, että ilkeän noidan maalitauluksi selvästi joutunut Alrik on jälleen kerran pahassa pinteessä. Mutta kuka noita on? Ja miksi hän on liikkeellä?

Upeaa kerrontaa. Hieno sarjakuvamainen kuvitus. En kuitenkaan suosittele herkimmille lukijoille tai ihan nuorille. Sen verran synkkiä tapahtumia on koko sarjassa, että kannattaa keskustella lapsen/nuoren kanssa aiheista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti