sunnuntai 27. helmikuuta 2022

Reijo Mäki: Huhtikuun tytöt

 

Alkuteos: Huhtikuun tytöt (2004)

Ilmestymisaika: 2009 (ko.painos)

Sivumäärä: 246

Kustantaja: Otava

ISBN: 9789511250821

Muoto: e-kirja (BookBeat)

Sarjamerkintä: Vares #15

Peukku: q^^

*Opiskelijaneitoset Aino Aaltonen, Teresa Sundin ja Kikka Valasranta katosivat Turussa huhtikuussa 1983. Tapaus on noussut Kyllikki Saaren ja  Bodom-järven veroiseksi mysteeriksi, ja teorioita riittää. Joutuivatko tytöt onnettomuuteen, surmattiinko heidät vai ovatko he edelleen hengissä? Vares tekee tapauksesta juttua toimittaja Ruuhiolle ja löytää uusia johtolankoja, jotka vievät yllättäville ja vaikutusvaltaisille tahoille. Hän ajattelee keikan olevan uransa helpoin: vähän arkistojen kaivelua eikä mitään paineita selvittää arvoitusta. Usein on Vares ollut väärässä, mutta harvoin näin väärässä. Huhtikuun tytöissä ovat mukana kaikki Reijo Mäen tutut hahmot, joita monet ihastuttavat uutuudet täydentävät. Ja tapahtumapaikkana on tukevasti Turku.*



Tuntuu siltä, että Varekset toistavat samaa kaavaa… Herra kiertää kapakoissa. Hänellä on jonkinlainen toimeksianto. Hän törmää nättiin naiseen, jonka ainakin koettaa saada petihommiin kanssaan. Mystisesti tielle osuu linnassa lusinut roisto, jonka tiet kohtaavat tavalla tai toisella Vareksen tiet. Mukana sekä kaupungin isoja kihoja, että Apteekin kantaporukka. Ja tietenkin se mahdollinen hengenvaara. Nämä kaikki löytyvät myös tästä opuksesta. Jännää, miten samoista aineiksista saa kasattua monen monta kirjaa.

Huhtikuun tytöt on siis perus Vares. Mukava, kepeä ja turvallinen. Se ei räjäytä tajuntaa, mutta viihdyttää sopivasti ja nollaa ajatukset. Huumoria tuo mukaan Vareksen uusi “kämppis”. Tästä isot plussat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti